Sportfogadás tippek: Las Palmas - Sporting Gijon

2017-01-05
A spanyol bajnokságban rövidke szünet után hétvégén ismét fordulót rendeznek. A Las Palmas-Gijón találkozó nem feltétlenül a legnépszerűbb meccse a 17. körnek, de elég jól tippelhető találkozónak tűnik.

Las Palmas - Sporting Gijón

Online sportfogadás tipp: Las Palmas góljai 1.5 felett

Unibet odds: 1.75

Tippmix odds: -

Kezdés: szombat 18:30

 

A Las Palmas igencsak jól kezdte a szezont. Idegenben 4-2-re verte a Valenciát, aztán otthon 5-1-re a Granadát. A hatodik körben 2-2-őt játszott hazai pályán a Real Madriddal is, szóval Q. Setién csapata nem viccelt a bajnokság elején. Végül az őszt a 10. helyen zárta, ami nagyjából reális. Főleg otthon dominál a kanári-szigeteki együttes, hazai pályán ugyanis még veretlen a bajnokságban.

Ez a kis szünet jót tett a csapatnak, kicsit feltöltődtek, újra játékra éhesek a srácok. Ugye a bajnokságot úgy kezdték, hogy két meccsen lőttek 9 gólt... Valószínűleg most sem fog viccelni a sárga-kék mezes együttes! A hamarosan kezdődő Afrikai Nemzetek Kupája sem érinti a csapatot, El Zhar-t és Boatenget sem hívták be. Utóbbit mondjuk érthető okokból, emlékezhetünk rá, amikor többek közt Muntarival állítólag elcsaltak egy-két vb-meccset... Viszont Boateng itt a Las Palmasnál igencsak jól játszik, igazi csapatember. Volt kisebb sérülése, ami miatt hagyott ki meccseket, a szünet tehát neki is jól jött. De jól jött az mindenkinek, újra feltöltődött a csapat, és lehet játszani ismét azt a focit, ami egyrészt jól néz ki, stílusos, és gyakran eredményes is. Azért ez a Las Palmas otthon kegyetlenül erős, önbizalomtól duzzadó csapat.

A Gijón nem kezdte rosszul az idényt, de a folytatás nem sikerült jóra. Kieső helyen áll a csapat, és ha nem kapja össze magát, tuti kiesik. A Gijón rengeteg gólt kap, és főleg idegenben töketlen. Idén még nem nyert bajnokit idegenben, de ha megnézzük az előző kiírást is, utolsó 23 bajnokija közül csak egyet tudott megnyerni a Sporting az idegenbeli meccsek közül. Kapják a gólokat egyiket a másik után. Amorebieta eltiltott, N'Di, Castro és Lora sérült. Amorebieta nagyon fog hiányozni a védelemből, bár amikor ő ott van, akkor sem nevezhető ledönthetetlen falnak a Gijón-védelem.

Ha a Las Palmas úgy kezdi a 'tavaszi' etapot, mint kezdte az őszit, akkor nagyon komoly verést mérhet ellenfelére. A Gijón ugyanis a lőtt gólok terén is gyenge, szóval itt Momóék komoly tömést mutathatnak be. Nehéz elképzelni, hogy a Las Palmas nem rúg legalább kettőt. Remek focit játszik ez az együttes, Livaja, El Zhar, Tana, Mesa, Momo, Montoro, Boateng, Gomez és természetesen Viera, -nehéz dolga van Setien mesternek, hogy kiket is hagyjon ki a kezdőből...

Címkék: sportfogadás, tipp,