Sportfogadás tippek: Kuba - Honduras

2012-09-07
Ma rengeteg európai topcsapat pályára lép, mi mégsem ezen válogatottak meccsei közt találtuk meg a 'tutit'. Rendeznek egy mérkőzést a CONCACAF zónában is, ami elég jól tippelhetőnek tűnik. Ha kíváncsi vagy, olvass tovább!

 

Kuba - Honduras

Tipp: Honduras

Odds: 1.53

Iroda: bet365

Kezdés: ma 21:00

 

Kuba - Honduras, talán a 20-30. meccs a sorban, amit megnéznénk. Mi sem azt mondjuk, hogy hű de izgalmas kis találkozó lesz, vagy annyira kíváncsiak lennénk rá. Viszont fogadás szempontjából nagyon értékes kis összecsapásnak tűnik!

Először is nézzük a FIFA aktuális világranglistáját, ami némi támpontot adhat nekünk. Amíg Honduras a 72. helyet foglalja el, addig Kuba mindössze a 147. a világranglistán. Csak a CONCACAF zónát nézve olyan csapatok előzik meg, mint Belize, Nicaragua, Suriname, Bermuda, Haiti, Antiqua és Barbuda, és még jópár egzotikus ország, sziget amelyek nem a labdarúgásukról híresek. Aki most kapásból mond akár egy focistát az említett országokból, azok előtt le a kalappal.

Kuba is sok mindenről híres, csak nem a focijáról. Talán a női röplabda ugrik be elsőnek, ha Kubát és a sportot egy lapon emlegetjük...

Honduras viszont a CONCACAF zóna azon csapatai közé tartozik, akik már képesek meglepetést okozni, és egyszer-egyszer megnehezíteni a nagyok dolgát.

Honduras itt a VB selejtezők 3. szakaszában elég nagy bajban van, hisz a C csoportnak mindössze 3. helyén áll. Panama 6 ponttal már továbbjutó, ám az utolsó körben Panama és a második helyen álló Kanada egymás ellen játszik. Ha ott Panama nyer, itt pedig Honduras ha minimum két gólos győzelmet arat, akkor ők mennek tovább!

Honduras amúgy egy elég kellemetlen focit játszó együttes. Mi leginkább Luis Ramos játékát ismerjük, aki a napokban igazolt a Lokitól a KTE-hoz, de nagyjából ő megtestesíti, milyen is egy hondurasi labdarúgó. Gyorsak, erősek, és nem riadnak vissza egy kis durvaságtól sem. Viszont bennük van a latin foci csírája is, ami ugyan ritkán szökken szárba, de aki látott már például Gold Cup meccseket, az fel tud idézni egy-két momentumot a hondurasi válogatottól.

Ha még lenne szükség indokokra, akkor itt a következő: Kuba 2012-ben hét mérkőzést játszott, de gólt nem tudott rúgni! Azért hét meccsen nulla lőtt gól, az sokat sejtető! Ma is arra lehet számítani, hogy behúzódnak sünbe, és próbálják megúszni nagyobb zakó nélkül. Általában nem szokták megtömni a kubai csapatot, de 1-2-3 góllal szinte mindig kikapnak.

Honduras válogatottjában játszik azért nemzetközi szinten is elismert játékos, mint Izaguirre, vagy Palacios, de nyugodtan kijelenthetjük, a fiatal Rojas sem az Olimpiában fog megöregedni. Ez a csapat megragadja az utolsó lehetőséget a továbblépésre, és elveri Kubát. Ráadásul az sem lenne baj, ha több góllal nyernének.

Aztán az már más kérdés, hogy ha Panama és Kanada döntetlent játszik holnap, akkor Kuba 10-0-ra is nyerhet, nem fog továbbjutni. Viszont az a találkozó csak holnap lesz, Honduras így nem tehet mást, mint nyer, és bízik abban, hogy Panama legyőzi Kanadát.

 

Sok sikert a tipphez!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,