Sportfogadás tippek: Klivinyi Kinga esélye

2016-12-05
Vasárnap 4 mérkőzéssel elkezdődött a női kézilabda-Eb. Ahogy az már törvényszerű, nem maradtunk meglepetés nélkül. Mi sajnos bele is nyúltunk a méhkasba, Németország ugyanis lenyomta Hollandiát. Ma már hazai vizekre evezünk!

Ki lesz Magyarország legeredményesebb játékosa az Eb-n?

Tipp: Klivinyi Kinga

Unibet odds: 7.00

Tippmix: -

Fogadható: hétfő, 20:30

 

A magyar válogatott eléggé tartalékos lesz ezen az Eb-n. Korsós kidőlt egy BL-meccsen, ám szélsőket bőven hívott be a 28-as bő keretbe Rasmussen, így őt tudta pótolni a stáb. Viszont minőségi átlövőből eleve kevés van kis hazánkban. Tomori és Zácsik is bőven a 16-os szűk keret tagja ett volna, ha egészséges. Sajnos egyik játékos sem az, és ami nagy érvágás, hogy Triscsuk Krisztina válla sem működik rendeltetés-szerűen. Védekezésben elvileg játszik, támadásban viszont nem. Szóval a tengelyben elég keskeny kis csapatunk lesz sajnos.

Görbicz irányít, mellette balra Kinga, jobbra Kovács Anna. Kiindulva abból, hogy szélsőink hány ziccerhez jutnak meccsenként, kizárt, hogy szélső legyen a házi gólkirály. Itt nagyjából két-három játékos jöhet szóba elméletileg. Kovács Anna remek játékos, de 10 válogatott meccse van összesen, szóval a rutin azért nem mellette szól. Ráadásul mögötte ott van Hornyák és Planéta.

Görbicz Anita természetes módon a legesélyesebb, hogy a legtöbb gólt szerzi, hisz neki sincs cseréje, és ő az első számú heteslövő. Viszont Anita sem mai gyerek, és a kisördög ott van, sajnos az ő térde sem az igazi. Anita remek játékos, de az ő irányváltásait nem mindig bírja a térde.

Aki viszont most előre léphet, az Klivinyi Kinga. Kingával kapcsolatban szinte mindig az az ember érzése, hogy sokkal több van benne. Eddig valamiért nem jött ki belőle az 'állat', de Rasmussen talán kihozza belőle. A dán mester mondta, hogy ő talán jobban bízik a csajokban, mint a csajok saját magukban. Reméljük, hogy Kinga fejben fel tudja dolgozni, hogy neki bizony most húzni kell a csapatot.

Klivinyi az Érd színeiben sok meccset játszott nemzetközi porondon, és a válogatottban is több, mint 30 fellépése van. A formájával nincs gond, a Kárpát-kupa döntőjében Románia ellen Klivinyi Kinga 10 gólt szerzett! Reméljük, hogy ez a teljesítmény segített Kinga önbizalmán, és elhiszi végre, hogy benne is bármikor van 6-8 gól.

Őszintén szólva, ha Görbicz Anita nem nagyon ront hetest, és nem is dől ki, akkor vélhetően ő dobja  a legtöbb gólt. Viszont kérdéses, hogyan bírja a terhelést, kérdéses az is, hogy a hetesek milyen százalékkal lövi. De mi úgy vagyunk vele, hogy Anitára tenni 1.35-ös oddson elég rizikós. Klivinyi Kingára viszont 7.00-es odds van, márpedig ha átmenti a románok ellen mutatott formát, akkor bizony retteghetnek az ellenfelek Kinga átlövéseitől.

 

Címkék: sportfogadás, tipp,