Sportfogadás tippek: Ki lesz a női kézi Vb gólkirálynője?

2013-12-05
Rendhagyó tippajánlóval jelentkezünk a mai napon. A fókuszban ezúttal nem egy meccs, hanem egy egész torna! Pénteken kezdetét veszi a 2013-as női kézi Vb, mi pedig megpróbáljuk kitalni, ki lesz a torna gólkirálynője! Tartsatok velünk!

Gólkirálynőre fogadni egyszerű, közben pedig mégsem! Nézzük, hogy mik lehetnek a buktatók, és kik a favoritok. Nem egyszerű megtippelni, hogy ennyi remek játékos közül kinek jön ki legjobban a lépés, mégis izgatja a fantáziánkat, hogy melyik lány lesz az, amelyik a legtöbb gólt szerzi a Vb-n!

Szóval gólkirálynőre fogadni nagyon necces, mert szívem szerint Nascimentót tenném. A legutóbbi VB-n gólkirálynő lett, de nem szabad elfelejteni, hogy legutóbb Brazíliában volt a VB. Ha Nora Mörk, vagy  Sulland felé megyek el, akkor:

Mörk Nordicbeten 50.00-es odds, mondanom sem kell, hogy akár 1 €-ra is mennyi jön. Sullandot meg nem szabad kihagyni, mert Norvégia tuti maximális számú meccset játszik, Sulland pedig ha formában lesz, akkor ontja majd a gólokat.

De itt vannak a montenegróiak is, Radicevic (15.00, NordicBet) és Bulatovic (4.00, Ladbrokes)

A gólkirálynői cím és a rotáció nem épp kedvező párosítás

A norvégoknál sokkal nagyobb lesz a rotáció. Mörk vagy épp Sulland is rengeteget fog pihenni. Nem hiszem, hogy egy Argentina vagy egy Paraguay ellen ne a cserék játszanak. Ilyen szempontból lehet, hogy ezeken a meccseken akár Mörk, akár Sulland ki legyen facsarva. Ráadásul nagyon mély a norvég keret, senki sem lesz kifacsarva.
Nascimento viszont ki lesz facsarva, meg ahogy ismerem, ő olyan CR7-fajta. Azaz ha egészséges, játszani szeretne. Márpedig ő maga a brazil női kézilabda, tehát kb. pont olyan hatalma van, mint Ronaldónak a Realban.

De ebből a szempontból ott van Bulatovic. Montenegró szintén arról híres, hogy nem nagyon van B sora. Van egy jó kezdő, aztán a tornát 7-es 8-as rotációval játsszák végig. Ameddig a kezdők bírják szusszak,addig megy a szekér. Az EB-n tavaly elég jól bírták, meg is nyerték... Nézzük meg a tavalyi EB-t, Bulatovic 56 góllal lett gólkirálynő, 15-el előzte Görbét. 119-et lőtt kapura, pont 32-vel többet, mint a második Knezevic! Elképesztő!

Szóval ha Montenegró nem esik ki az első éles meccsén, én azt mondom, Bulatovic is jó tipp. Bulatovic tavaly az Eb-n 56 gólt lőtt 8 meccsen. Itt ha a csapata nem esik ki a 16 között, akkor 9 meccse lesz. Ha 15-ös átlag lövéssel számolunk, 134 lövést fog megereszteni. Tavaly 119-ből vert 56-ot, Így matek alapján 134-ből 63-at fog lőni. Elég jó formában van, szóval a lövőkedvvel nem lesz baj.

Bulatovic (4.00, LadBrokes)
Nascimento (7.00 LadBrokes)
-vagy valamelyik norvég Sulland (8.00, unibet) illetve Mörk (50.00 Nordicbet) a tippem. Viszont a norvégokkal az a bajom, hogy nagyon mély a keret, ott senki sem lesz annyit a pályán, mint Bulatovic vagy Nascimento.


De itt jön újra a Nordicbet segítségünkre:
Gólkirálynői góljainak száma: 56.5 over or under
Tippem: over 56.5 @ 1.75

A legjobb csapatok 9 meccset játszanak. Vagyis 57 gól kell a tipphez 9 meccsen. (Feltéve ha a legeredményesebb minden meccsen játszik) Gyenge matekommal kiszámoltam, hogy 6.33 gól kell a tipphez meccsenként, ami egy Bulatovictól, Nascimentótól nem irreális elvárás.
Bulatovic az EB-n tavaly 7-es átlagot hozott. Most sincs gyengébb formában!

Nascimentóra visszatérve, ha mondjuk Kína, Japán és Algéria ellen megszórja magát... Ugye abban a csoportban egyedül Szerbia védekezésorientált csapat. Japán és Dánia viszont overes. Mindkettő gyors, lendületes kézit játszik, Dánia és Japán is támadással akar meccseket nyerni, tehát Naschimentóéknak fekszik a dán és japán csapat. Jó rohanós meccsek lesznek sok góllal. A szerb-brazil meg ki-ki meccs, szóval ott Nascimentónak illene mondjuk 50 percet játszani a 60-ból :D Heteseket is dob, szóval én azt mondom, a torna gólkirálynője legalább 57 gólt fog dobni! Irány a nordicbet!

                                                                                      

Jó-jó, de mi van a magyarokkal?

Görbicz Anita már túl van a zeniten, és nem teljesen egészséges. Ettől függetlenül a Nordicbetnél az 5. legesélyesebb a magyar irányító. Gólkirálynői címe 10.00-es oddsal fizet. A legnagyobb baj nála, hogy a sérülés bármikor benne van az esetében. Fájós bokájára bármikor rásérülhet. Ő dobja a heteseket, de csak hetesekkel nem lehet valaki gólkirálynő. A régi Görbéből pedig sajnos egyre kevesebbet látni.

Zácsik Szandra ha egészséges lenne, akkor meg kéne említeni. Így viszont, hogy a pályára lépése is erősen kérdéses, hamar felejtsük el őt ebből a szempontból. Tomori Zsuzsa viszont megér egy-két gondolatot. Az egyetlen átlövőnk Zácsik hiányában. Lehet fanyalogni, de így van. Szóval óriási rajta a teher. Tomori Zsuzsa pedig vagy nagyon jól játszik, vagy nagyon nem. Ráadásul nála sosem tudni, mikor kit csap le, mikor szól be valamelyik sporinak, esetleg a középső ujját mutatja fel, és kap eltiltást. Félő, hogy Tomori Zsuzsának lesznek nagyon jó, és nagyon rossz meccsei. De ez nem csak rá, hanem az egész magyar csapatra igaz. Sem Görbe, sem Tomori nem képes konzisztensen teljesíteni. Ezzel az állítással lehet vitatkozni, és igazából én is azt kívánom: Ne legyen igazam!

A bukiknak lesz igaza?

Szóval marad Bulatovic, Nascimento, Sulland és Mörk. Én azt mondom, Bulatovic lesz a gólkirálynő! Egyszerűen gátlások nélkül játszik, és minden helyzetből tüzel. Nashimento sem rossz tipp, mert ha már a brazil csapat nem lesz érmes, azért egy egyéni cím megzserzése is gyógyír lehet a sebekre. Nascimnetóéra mindenképp. Sullandot és Nora Mörköt pedig azért lehet favorizálni, mert Norvégia tuti maximális számú meccset játszik, ami persze nem jelenti azt, hogy Mörknek és Sullandnak lesz annyi játékperce és lövése, mint Naschimentónak és Bulatovicnak. Norvégia a tornát akarja behúzni, nem az egyéni címekre hajtanak.

Gólkirálynő tehát vagy Bulatovic (4.00, LadBrokes), vagy Nascimento (7.00, LadBrokes) lesz. A tévedés jogát pedig fenntartom, elvégre ez ez olyan cikk akar lenni, amely ötleteket ad, vagy picikét gondolkodásra, ötletelésre serkent.

Egyébként érdemes szétnézni a fogadóirodáknál, mert vannak jó tippek. Bet365-nél például arra, hogy a francia csapat jobb helyen zár, mint a magyar, 1.85-ös az odds. Bwinen a norvég-magyar H2H fogadási formánál a norvégokra 1.22-es szorzót kínál a Bwin. Legyünk tehát résen, nézegessük az irodák kínálatait, mert van mire fogadni! Egész biztos, hogy mindenki talál magának megfelelő tippet valamelyik fogadóirodánál!

-oakland23-

Címkék: sportfogadás, tipp,