Sportfogadás tippek: Katar U20 - Portugália U20

2015-06-02
Pár napja zajlik az U20-as VB Új-Zélandon, de már több olyan találkozó is volt, ahol kiszakadt a gólzsák. Németország 8-1-re nyomta le Fijit, Ukrajna 6-0-ra győzte le Mianmart. Mi 5-1-re vertük Észak-Koreát, Brazíia 4-2-re nyert Nigéria ellen. De nem panaszkodhatnak a luzitánok sem, a nyitómeccsükün 3-0-al 'küldték haza' Szenegált.

Katar U20 - Portugália U20

Tipp: Portugália góljainak száma 2.5 felett

Odds: 2.20

Iroda: bet365

Kezdés: szerda 06:00

 

Az U20-as VB C csoportjában Portugália az első meccsen 3-0-ra nyert Szenegál ellen, a másik mérkőzésen Kolumbia 1-0-ra győzött Katar ellen. Katarnak tehát mennie kell előre a győzelem érdekében, Portugália viszont jó helyzetben van, hisz ha nyer, akkor továbblép.

Nem kérdés, hogy nyerni fog, így az utolsó körben Kolumbia ellen már nem lenne akkora tétje a találkozónak, maximum arról dönthetne, melyikük lesz a csoportelső.

Katar 2022-ben VB-t rendez, szóval akárhogy is nézzük, ezek a srácok, akik itt az U20-as VB-n játszanak, pár évvel később a felnőtt tornán is ott lehetnek. Persze ne legyen illúziónk, Katar honosít majd pár szerb meg brazil játékost, ne lepődjünk majd meg ezen... Elég, ha a férfi kézi VB-ből indulunk ki.

Katartól viszont nem lehet elvenni, hogy sok pénzt öl a fociba, kis srácokat visznek el Brazíliából, és nevelgetik őket Katarban minden igényt kielégítő körülmények között. Külföldi szakemberek dolgoznak a katari utánpótlásban, de azt azért ne higgyük, hogy Katar U20-as szinten egyik évről a másikra esélyes a VB győzelemre.

Elég csak arra gondolni, hogy a magyar kormány mennyi pénzt öl a fociba, stadionok épülnek, akadémiák létesülnek, ettől a focink nem lett sokkal jobb.

Portugália viszont nagyon ott van a szeren! A tavalyi U19-es EB-n láthattuk a luzitán srácokat, igencsak jól bánnak a bőrbogyóval. Izraelt 3-0-ra, minket 6-1-re vertek, de Ausztriát is elverték 2-1-re. A szerbeken léptek túl az elődöntőben, végül a fináléban 1-0-ra kaptak ki Németország ellen. Most az U19-es EB selejtezőn is hasít a portugál együttes, de a különböző utánpótlás tornákon is rendre találunk luzitán csapatokat klub szinten is. A legutóbbi UEFA Youth League sorozatban a Benfica és Porto csapataival rendre számolni kell, a Benfica pl. 2013/14-es kiírás ezüstérmese volt a Barca mögött.

Testközelből tapasztalhattuk 2014-ben a magyar U19-es EB-n, hogy milyen minőségi játékot produkál a portugál együttes. Itt Új-Zélandon Szenegálnak három gólt lőttek, könnyen lehet, hogy Katar ennél is nagyobb zakót kap!

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,