Sportfogadás tippek: Kanada - USA

2012-08-06
Négy csapat maradt állva a lányoknál az olimpián. Kanada az Egyesült Államokkal játszik, az aktuális világbajnok Japán pedig a franciákkal csap össze a mai napon.

 

Kanada - USA

Tipp: USA

Odds: 1.40

Iroda: Bet365

Kezdés: ma 20:45

 

A női futball torna egyik nagy meglepetése, hogy Kanada válogatottja az elődöntőben szerepelhet. A nyolc között a házigazda brit csapatot sokkolták két korai góllal, Kelly Smith-ék nem is tudtak reagálni erre, és végül vereséget szenvedtek. A brit és a kanadai válogatott nagyjából hasonló erőt képvisel, de a hazai pálya előnye miatt nem a kanadaiak továbbjutására tippeltünk volna.

A sors viszont úgy hozta, hogy a két észak-amerikai válogatottnak az elődöntőben kell megmérkőzni egymással. A két ország határos egymással így rengeteg edzőmeccset játszanak ők ketten. Sokkal könnyebb átruccanni a szomszédba, mint egy európai körútra menni. Az utóbbi két évben ötször találkoztak, és négy amerikai siker mellett egy döntetlen született.

Június végén 2-1-re nyert felkészülési meccsen az Egyesült Államok, viszont ami mérvadó, az az idei olimpiai play-off meccsük, ahol Wambach és társai 4-0 arányban verték Kanada válogatottját. Sinclairék szereplése a VB-n eléggé gyengére sikeredett tavaly, szóval ez az elődöntő számukra örömteli lehet. Az már kevésbé, hogy déli szomszédjuk az ellenfél.

Ez a két csapat nagyon ismeri egymást, itt egyik fél sem tud meglepetést okozni a másik számára. Viszont nem mehetünk el amellett, hogy az Egyesült Államok csapatánál minden poszton klasszis játékost találunk, míg Kanadánál maximum 2-3 olyan lányt tudunk megnevezni, akik beférnének az Egyesült Államok keretébe. Nem kezdőjébe, hanem a keretbe!

USA nem meglepő módon még veretlen a tornán, és említettük egy korábbi előzetesben, hogy a tavalyi VB ezüst után itt csakis az arany boldogítaná őket. Sallangmentes focit játszanak, igazi célfutball most az övék, és tényleg csak arra figyelnek, hogy a győzelem meglegyen.

A négy elődöntős csapat közül egyértelműen Kanada a leggyengébb, amit a FIFA aktuális ranglistája is alátámaszt. A négy elődöntős válogatott közül USA az első, Japán a harmadik, Franciaország a hatodik, míg Kanada a hetedik helyet foglalja el!

Az Egyesült Államok érvényesíti a papírformát, Kanada nem képes újabb bravúrra. Marad számukra a bronzmeccs, de ott sem ők lesznek a mérkőzés esélyesei...

 

Sok sikert mindenkinek a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,