Sportfogadás tippek: Jégkorong VB tipp

2014-05-21
Lezajlottak a csoportmeccsek a 2014-es jégkorong VB-n. Érdemes értékelni az eddig látottakat, és érdemes fogadni is. Hogy mire, katt után kiderül

2014-es Jégkorong VB (Minszk)

Tipp: Oroszország nyeri a vb-t

Odds: 1.75

Iroda: bet365

Fogadható: Május 22. 14:00

 

A minszki jégkorong vb-n két db nyolc fős csoportban küzdöttek a csapatok. Az A-jelű nyolcasból Olaszország kiesett, Dánia, Norvégia és Szlovákia bennmaradt, de nem jutott tovább. Akik életben maradtak: Kanada, Svédország, Csehország, Franciaország.

A B csoportban Kazahsztán végzett a nyolcadik helyen, így kiesett. Németország, Lettország és Svájc maradt a legjobbak között, de a továbbjutás nem jött össze. Akik továbbléptek: Oroszország, USA, Fehéroroszország, Finnország.

A Play-off körben, azaz az egyenes kieséses szakaszban keresztbe játszanak a két csoport csapatai, a kialakult párosítások a következőek:

2014. május 22. 16:00 USA - Csehország
2014. május 22. 17:00 Oroszország - Franciaország
2014. május 22. 20:00 Kanada - Finnország
2014. május 22. 21:00 Svédország - Fehéroroszország

Az eddig látottak alapján ebből a mezőnyből Oroszország igencsak kiemelkedik. A csúfos Sochi Olimpia után kicsit összerántották a csapatot. Kivették a csapatból azokat a játékosokat, akiknek a neve megvolt, de a teljesítmény nem volt ott a név mögött. Datsjuk, Kovalchuk vagy Alex Radulov a vb-csapatban már nem kapott helyett. Jót is tett a vérfrissítés, akik most az orosz válogatottban játszanak, azok nagyon alázatosan teszik dolgukat. Rengeteget mozognak korong nélkül is, és nincs egyénieskedés. Ovechkin és Malkin is igazi csapatember, ezen a csapaton most érezni, hogy győzni jöttek, és ezért mindent megtesznek a srácok. A csoportban 7 meccsből hetet nyertek, nem nagyon volt komoly ellenfelük. Még a Fehéroroszok szorongatták meg őket legjobban, de a csop. utolsó mérkőzésén Ovechkin például jégre sem lépett, hisz az orosz csapat már a hatodik meccse után fix csoportgyőztes volt.

A legjobb nyolc között Tikhonovék a franciákkal találkoznak. Franciaország a vb nyitómeccsén megverte Kanadát (23-as oddson, szóval aligha volt bunda). Ezt követően jött az Olaszország elleni zakó, láthatjuk a végleteket, és azt, hogy bundázták össze-vissza ezt a csoportot.

Franciaország sok sportágban lenne méltó ellenfele Oroszországnak, de a jéghoki nem az. Úgy 4-5 gólt közétesznek Ovechkinék, és meg sem fognak izzadni. Az elődöntőben jöhet Svédország vagy Fehéroroszország. Svédország ellen biztosan odatennék magukat, már csak a történelem miatt is. Egyébként pedig ez a svéd csapat rendkívül karcsú, gyenge a keret. Ha a beloruszok jutnak tovább, szintén nem fognak az oroszok útjába állni.

A döntőben Kanada, Finnország, USA és Csehország négyese közül lesz ott egy. Igazából egyik kutya-másik eb kategória a négy válogatott. Az NHL play-off azért nem tesz jót a VB-nek, ha jön is át Minszkbe egy-két játékos az NHL-ből ezekbe a válogatottakba, azért ezt az orosz egységet megtörni nem lesz könnyű. Az olimpiai együttes és a vb-n látott orosz csapat nem ugyanaz a társaság. Ezek a srácok, akik itt Minszkben lépnek jégre, azok nyerni jöttek. Malkinnak vagy épp Ovechkinnek az NHL-ben idén nem termett babér, és ha a Stanley Kupát idén nem is emelik magasba, azért a VB-t behúzzák. Az oroszoknak négy olyan erős soruk van, amilyenről a másik hét állva maradt válogatott csak álmodik.

A csúfos téli olimpiai szereplés után az orosz együttes helyre állítja a renoméját, és veretlenül nyeri a VB-t!

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,