Sportfogadás tippek: Japán - Anglia

2015-07-01
Egy döntős kiléte már ismert, az Egyesült Államok 2-0-ra megverte Németországot. Ma éjjel (CET 01:00) Japán és Anglia válogatottja is összeméri erejét a kanadai női labdarúgó-világbajnokságon.

Japán - Anglia

Tipp: 2.5 gól alatt

Odds: 1.45

Iroda: tippmixPro

Kezdés: csütörtök 01:00

 

A 2011-es vb címvédője Japán válogatottja most is ott van a döntő küszöbén. A fináléba jutáshoz Angliát kell megverni. Azt az Angliát, melyet senki, vagy csak nagyon-nagyon kevesen vártak az elődöntőbe. Főleg azok után, hogy a nyitómeccsen Anglia vereséget szenvedett Franciaország ellen 1-0-ra. Igen ám, de ezt követően a csoportban megnyerték Jill Scotték a maradék két meccsüket, majd az egyenes kieséses szakaszban sem vicceltek. A nyolcaddöntőben Norvégiát, a negyeddöntőben a házigazda Kanadát verték.

Az angol együttes a franciák elleni vereség után négy mérkőzést játszott, és mind a négyet 2-1 arányban nyerte meg. Ha azt nézzük, hogy a franciáktól is 1-0-ra kapott ki Anglia, akkor elmondható, hogy minden meccsén egy gólt kapott a válogatott, se többet-se kevesebbet...

Japán a címvédő, és mivel a könnyebbik ágra került, nem akkora meglepetés, hogy a fináléért játszhat. Eddig veretlen a vb-n, és aligha bánnák Miyamáék, ha így is maradna. A Nadeshiko minden meccsét egy góllal nyerte, Svájc, Ecuador és Ausztrália ellen 1-0, Hollandia és Kamerun ellen 2-1 lett a végeredmény. Az ázsiai együttes játéka a labdabirtoklásra épül, órákig képesek lennének passzolgatni. Néha tényleg úgy tűnik, hogy órákig jár a labda lábról-lábra, miközben az akció semmit sem halad előre, de ez is a taktika része. Amíg a japán lábakon jár a labda, addig a csapat nem kap gólt, és kevésbé fárad el fejben a védelem. Van tehát célja a feleslegesnek tűnő labdajáratásnak is, ugyanakkor tény, nem túl látványos, ahogy a semleges zónában passzolgatnak.

Anglia védekezni fog, méghozzá foggal-körömmel. Az kész csoda, és egyben szerencse is, hogy az előző négy meccsén két-két lőtt gólt el tudott érni. Japán ellen az egy is kérdéses, nagyon nehéz mattolni az ázsiai együttest. Sokat futnak, mindenhová odaérnek, nem könnyű a Nadeshiko ellen támadást építeni. Vélhetően Anglia sem fogja túlcizellálni a támadásait, labdaszerzés után megpróbálják gyorsan befejezni a kontrákat. Ugyanakkor lekontrázni sem nagyon lehet Japánt, mindig van biztosító ember. Nézve az ázsiaiak meccseit, olyan, mintha mindig emberelőnyben lennének. Védekezésben sem csúsznak el, és támadásban is mindig van üres ember.

Kockázatott persze Miyamáék sem fognak vállalni feleslegesen, Ausztrália ellen is nyugodtan gurigáztak, és csak a 87. percben sikerült összehozni a találkozó egyetlen gólját. Japán sem fogja erőltetni a góllövést, nem fog fellazulni hátul, elvégre is Sasaki is a biztonságot tartja a legfontosabbnak. Hiába játszott sorozatban négy 2-1-es meccset Anglia válogatottja, ezen a találkozón jó eséllyel nem születik három, vagy annál több gól.

Címkék: sportfogadás, tipp,