Sportfogadás tippek: Hollandia - Lengyelország

2015-12-17
Lengyelország erőn felül teljesített a dániai kézilabda-világbajnokságon. A mi tippünk az, hogy az elődöntő már megállót jelent Kudlaczék számára.

Hollandia - Lengyelország

Tipp: Hollandia

Odds: 1.27

Iroda: unibet

Kezdés: Péntek, 18:00

 

Elképesztő ez a lengyel csapat. Mindenki leírta már Kudlaczékat, és még mindig talpon vannak. A csoportkörök során szó szerint szenvedtek, alig-alig verték meg a kicsiket, Svédország és Hollandia ellen simán kikaptak. Aztán jött a magyarok elleni meccs, ahol emlékezhetünk rá, 1.10 körüli odds volt a magyarokra, mégsem nyertünk. A lengyelek végig tartották magukat, és amíg mi a végjátékra minden értelemben elfogytunk, a lengyelek nem. Ezt követően mindenki, de tényleg mindenki azt mondta, írta, hogy majd az oroszok megállítják a lengyeleket. Ez sem történt meg.

Mi eddig nagyjából elkerültük a meglepiket, player special típusú fogadásokkal, hendikeppel sikerült kikerülni a nem várt eredményeket, pedig volt bőven. Pl. ez a lengyel-válogatott is egy nagy meglepetés, a kapusaik pl. semmit sem fogtak a csoportmeccseken, aztán ellenünk és az oroszok ellen is közel 50%-ot hoztak. Elképesztő!

Ugyanakkor látni kell, hogy vékony a lengyel együttes, van olyan lány, aki csak melegítőben nézi végig a meccseket, még véletlenül sem kerül pályára. Az oroszok ellen Kudlacz már begörcsölt a találkozó végére, és ha ő kiesik, akkor ennek a lengyel csapatnak vége. Kudlacz vélhetően nem lesz MVP, azaz a torna legjobbja, pedig ő is megérdemelné. Ő az, aki mindig akkor lép előre, amikor túl kell lendíteni a csapatot a holtponton. Ez az igazi nagyság, Kuba, Angola, Puerto Rico ellen lehet 10-15 gólt dobni, de amikor kell, amikor van előtte védekezés, ő akkor is képes betalálni. Az a görcs viszont aggodalomra adhat okot, és az fix, hogy a hollandok igen gyors tempót fognak diktálni. Az ő teljesítő-képességének is van határa, és nagyon közel van már az a határ. Az a görcs csak egy figyelmeztetés volt a testtől, könnyen lehet, hogy ezt már egy szakadás követi, jobb esetben csak húzódás...

A csoportmeccsek alkalmával már találkozott a két együttes, Hollandia 11 góllal nyert. Már félidőre 5 volt közte, aztán ebből lett 11 gólos különbség, ami igazából hatalmas. Itt az elődöntőben talán szorosabbra tudják húzni a lengyelek, de nyerni nem fognak. Alapvetően a húzóemberek nem fiatalok már, és bizony Kudlacznál is az a görcs az előző meccs végén egy olyan jel, amire figyelni kell. Azok az izmok nem bírnak már minden másnap 45-50 perc csúcsminőségű kézilabdát. És ami még fontos lehet, hogy amíg mi és az oroszok totál formán kívül játszottunk, addig a hollandokban benne van az a jó értelemben vett gátlástalanság. Pont kellően fiatal, és egyszerre rutinos csapat a holland, nem vitás, hogy döntőzni fog!

Címkék: sportfogadás, tipp,