Sportfogadás tippek: Hétvégi kitekintő

2013-04-18
Ritka az olyan nap, amikor nem tudunk tippet ajánlani. Ma viszont ilyen nap van, kényszerből pedig nem tippelünk, hisz annak aligha lenne jó vége. Nézzük inkább az előttünk álló hétvégét, pontosabban a BL-ben érdekelt csapatok meccseit!

Borussia Dortmund - Mainz

A BVB jövő héten a Real ellen játszik BL meccset. Ami a bajnokságot illeti, sok céljuk már nincs. Gyakorlatilag az a kérdés, hogy a 2. vagy a 3. helyen zár-e a csapat, de igazából a 3. hely is automatikus BL indulást ér.

A Mainz jelenleg a 9. helyen áll, ha őszinték akarunk lenni, nincs reális esélyük az Európa Liga indulásra jogosító helyek valamelyikének megszerzésére.

Gyakorlatilag egy olyan meccs elébe nézünk, ahol mindkét együttes nemes célok nélkül focizik. A BVB játékosainak célja az lesz, hogy meg ne sérüljenek, a Mainz focistái pedig azon lesznek, hogy ne kapjanak ki sorozatban harmadszor.

Nem számíthatunk tehát nagy meccsre. A BVB-nél Kloppnak talán most először jut eszébe, hogy pihentesse egyszerre Götzét, Reust és Kubát is. Reusnak van egy kisebb sérülése, ő szinte biztosan pihen, de nagy felelőtlenség lenne, ha Götzét és Kubát játszatná.

A mi tippünk erre a mérkőzésre, hogy viszonylag kevés gól születik majd. Kikapni azért egyik csapat sem szeretne! Azt tudjuk, hogy a BVB védelme kb átjátszhatatlan, ugyanakkor ha a sárga-feketéknél a kreatív szekció pihen, ők sem fognak gálázni.

A tippünk tehát az, hogy 3.5-nél kevesebb gól születik a meccsen, 1.50-es oddson csíphetjük meg jelenleg!

 

Hannover - Bayern München

A Bayern bajnok, és a Barcával játszik kedden. Heynckes biztosan tartalékol, bár az az igazság, hogy a Bayern tartalékosan sem rosszabb, mint az alapcsapat.

A Hannover Huszti sérülése után a szürkeségbe süllyedt, Huszti Szabi nélkül nagyon nem megy nekik. Hiányoznak a magyar spíler góljai, gólpasszai... A Hannovernek sincs már célja a bajnokságban, talán még annyi sem, mint a Bayernnek! A Bayern ugyanis hiába bajnok, rekordokat szeretnének dönteni. Gólok, pontok... mindent halmoznának.

Heynckes akit kedden a Barca ellen a pályán akar látni, azok most biztosan pihennek. Csak találgatni lehet, hogy kiket küld pályára hétvégén a Bayern edzője, de találgatni meg felesleges, mert olyan badarságok sülnének ki belőle, mint amit a kicker jósol néha...

A tippünk erre a meccsre az, hogy mindkét együttes betalál. A Bayern esetén ez szinte evidencia, ugyanakkor a fejekben már az jár, hogy mit játszanak majd kedden, hogyan állítják meg a Barca ördögfiókáit. Egyszer-kétszer kihagy majd a Bayern védelme, ráadásul könnyen lehet, hogy hétvégén Neuer is pihenőt kap Heynckestől. A Hannover kontrafocija egy gólt eredményezhet hétvégén, a Bayernt most aligha fogja érdekelni, ha beesik egy hazai gól! Ők kedden akarnak 100%-ot nyújtani!

 

Real Madrid - Real Betis

A Real együttese max harmadikig fog felváltani a Betis ellen. A mi tippünk erre a találkozóra az nem más, mint a Betis gól! Erre az opcióra jelenleg 1.66-os oddsal fogadhatunk.

A Real komolyan veszi a BVB ellen meccset, hisz a csoportmeccsek során a BVB ellen csak 1 pontot szereztek CR7-ék. A Betis kellemetlen kis csapat, ráadásul sajátjuk, hogy nagy csapatok ellen felszívják magukat, és olyan tempóban fociznak, hogy simán képesek végigdarálni a 90 percet az elejétől a végéig. Na pont ez az, amit a Real nem szeretne. Nekik az a céljuk, hogy energiát spóroljanak. Özil, Ronaldo és di Maria biztosan pihen, így pedig elöl bajok lesznek. Az is jó kérdés, hogy a védelem és a középpálya szűrő része hogy áll föl, mert az is biztosnak tűnik, hogy a Khedira-Xabi Alonso páros pihen. Essien sérült, szóval vannak kérdőjelek.

A Betist nem fogja érdekelni, hogy a Real BL meccs előtt áll, ők pörögni fognak! Ősszel a sevillaiak elverték a Realt, és most is arra készülnek, hogy a Bernabeuban is megtréfálják a Madridot.

A Betis nagy szezont fut, azért hajtanak, hogy a legjobb hétbe beférjenek. Nagyon egyben van most ez a Betis, az tényleg a minimum, hogy gólt rúgnak a Realnak. Ők titkon sokkal merészebb álmokat dédelgetnek, ők el akarják verni a Realt! Hogy ez összejön-e nekik az szombaton kiderül, de az biztos, hogy a Betis gólt fog szerezni.

A Real Madrid és a Real Betis utolsó hat bajnokiján a Betis mindig lőtt legalább egy gólt, miért pont most lenne ez másként?!

 

Barcelona  - Levante

A Barca fél a Bayerntől. De így van ez jól. Félni is kell, mert láttuk a Milan elleni meccset, amikor nagy volt a mellény, majdnem megégették magukat.

Az mondanunk sem kell, hogy Tito Villanova legnagyobb sztárjait pihenteti majd, így a Messi-Xavi-Iniesta tengely aligha kezd, sőt az is meglepő lenne, ha valamelyikőjük a kezdőben lenne. Pedro is pihen valószínűleg, és a védelemben Jordi Alba, sőt még Pique is pihenőt kap valószínűleg.

A Barca 13 pontos előnnyel rendelkezik, ami megnyugtató. Villanova így nyugodt szívvel küldheti pályára a tartalékokat. Bár legutóbb amikor így tett, Fabregas két gólpassz mellett három gólt lőtt. Ő és Sanchez hatalmasat játszott a Mallorca ellen.

Igen-igen, de ez a Mallorca most maga alatt van. A Levante viszont futballgyilkos társaság! Idegenben nem sok céljuk van, az ellenfél fociját akarják megölni, ami néha sikerül, néha nem. Ami viszont tény, hogy amikor a Levante vendégségben van, akkor minden energiájuk a védekezésre összpontosul. Kontrákra aplellálnak, de nem sok sikerrel. 16-szor léptek pályára idegenben idén, és mindössze 13 gólt szereztek...

A valenciai együttes egyetlen célja az lesz, hogy a kiütést megússzák. Xaviék pihennek, így jöhet majd Tello, Alexis, Villa és a többiek. Ballesterosék viszont faragni fogják őket, ahol érik. A Levante betömörül majd saját kapuja elé, és tényleg nem lesz könnyű feltörni a vendégek védelmét. Ráadásul jellemző rájuk, hogy ha hátrányba kerülnek, akkor sem adják fel a sündisznó állást...

Egyébként a Levante a Bernabeuban is sokáig tartotta magát, és csak a végén omlottak össze. Igen ám, de a Real akkor hasonlóan tartalékos volt, mint lesz most a Barca. Viszont Mourinho a hajrára behozta Özilt, Ronaldot és di Mariát, ők pedig a 84.perctől a lefújásig hármat vertek a Levanténak.

A Barcánál viszont Villanova nem fogja bevetni az ászokat, szóval a Levanténak most ilyen szempontból szerencséje van, a katalánok nem játszanak győzelmi kényszerben. Szenvedős meccs elé néz a Barca, és joggal félhetünk attól, hogy nem a látvány dominál majd ezen a meccsen.

 

A BL rányomja majd a bélyegét a hétvégi bajnokikra, könnyen lehet, hogy a négy csapat közül egyik-másik elbotlik. A németeknél talán nincs benne a BL-es csapatok veresége, viszont a spanyoloknál a Betis könnyen meglepheti a Madridot!

Vigyázzunk a BL-ben szereplő csapatokkal hétvégén, mert a figyelem most nem a bajnokikra koncentrálódik, hanem keddre és szerdára!

 

SZÓLJATOK HOZZÁ!

Azok között, akik aktuális Napi tippjeinkhez (Napi Fortuna tipp, Totótipp, Tippmix tipp) kommentet ír, 5 EURÓS BET-AT-HOME KUPONOKAT sorsolunk ki! A komment vonatkozhat arra, hogy egyetért-e az adott tippel vagy nem, de más, saját tippet is leadhattok rövid indoklással. Már ebben a percben lehet kezdeni!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,