Sportfogadás tippek: Helsinki Jokerit - HC Davos

2015-12-29
A két ünnep között idén is megrendezik Davosban a Spengler Kupa elnevezésű, meghívásos tornát. Ahogy a korábbi években, most is potyognak a gólok a meccseken, remélhetőleg ma sem lassítanak a csapatok!

Helsinki Jokerit - HC Davos

Tipp: 5.5 gól felett

Odds: 1.75

Iroda: sportingbet

Kezdés: kedd, 15:00

 

A Spengler Kupa egy meghívásos jégkorong torna, melynek a múltja adja a presztízsét. A torna lebonyolítása lehetővé teszi, hogy egy csapat két vereség után is megnyerheti a Spengler Kupát, és most pont erre készül a házigazda HC Davos. A két zakó már megvan, jöhet a két győzelem.

A Spengler Kupán két három fős csoportban rendeztek meccseket, a győztes automatikusan elődöntős lett, a második és harmadik helyezett csapatok pedig keresztbe játszanak az elődöntőért.

A házigazda Davos meglepetésre kétszer is kikapott. Az orosz Avtomobiliszt 5-1-re nyert a helvét együttes ellen, majd a Team Kanada is nyerni tudott hétfő este 2-0-ra. Ez a torna eddig nem a Davosról szól, két meccs, egy ütött gól. Nagyon gyengus.

A HJK viszont igazi örömhokit játszik, láthattuk a finn együttes mindkét találkozóját, látszik rajtuk, hogy ők szeretnék élvezni a játékot, aztán ha nyernek, az jó,de ha nem, akkor sincs tragédia. A HJK két meccsén 18 gól esett, könnyen kiszámolható, hogy átlagban 9! Pont ennyit lőttek, és ennyit kaptak. Ha tegnap három góllal nyernek a Lugano ellen, akkor most az elődöntőre pihennek, de csak kettőt tettek közé, így a Davos csapatával meccselnek az elődöntőért.

A HJK ezt a meccsét sem fogja elizgulni, sok hibával játszanak hátul, elég szellős a védekezés, nem véletlen, hogy potyogtak a gólok a Jokerit találkozóin. Pont ezért a Davosnak is könnyebb dolga lesz ma, ráadásul egyszer tényleg nekik is kijön a lépés, ami a támadójátékot illeti. Egyébként a Davos 2014-ben sem vitte túlzásba a góllövést a csoportmeccseken, aztán az elődöntőben 3-3-as döntetlent játszott a Salavat ellen, végül hosszabbítás után bukott el. Ideje lenne rájönni, hogy ezen a tornán picit mást kell játszani, mert az örök igazság, hogy lövésből lesz a gól, a finnek pedig tüzelni fognak becsülettel. A Jokerit amúgy is egy olyan együttes, amely ellen a KHL-ben is lehet jó meccseket játszani, most pedig még kevesebb figyelmet fordítanak a védekezésre. A Davos sem akar hazai közönsége előtt háromszor lebőgni, jó kis gólgazdag meccs lesz ez, melyet 15:00-ás kezdettel mi is megnézhetünk a Sport TV-nek köszönhetően!

Címkék: sportfogadás, tipp,