Sportfogadás tippek: Haladás - Nyíregyháza

2015-05-15
Rég volt ekkora kavarás a magyar élvonalban, lassan ott tartunk, hogy nem tartunk sehol. A focink döglődik, az MLSZ pedig mindent megtesz azért, hogy dögöljön is meg!

Haladás - Nyíregyháza

Tipp: Haladás DNB

Odds: 1.50

Iroda: bet365

Kezdés: ma 19:00

 

Az NBI-ben idén semmi sem biztos, legalábbis ami a tabella alját illeti. Azt tudjuk, hogy bajnok a Vidi, tudjuk, hogy melyik csapatok indulnak az európai kupákban, viszont ami a kieső zónát illeti, semmi sem biztos. Sőt a ***i MLSZ-nek köszönhetően koránt sem biztos az, hogy ha egy csapat a pontok alapján bennmarad, jövőre is élvonalbeli marad. A Nyíregyháza licencét pl. nem fogadta el az MLSZ, így nem biztos, hogy ha a Szpari jövőre is NBI-es marad, holott a gyűjtött pontok alapján lazán maradna. De a KTE és a PMFC is hasonló bajban van, szóval könnyen lehet, hogy jövőre már nem 16 csapatos lesz az NBI, hanem 12 vagy 14. Azért fura picit, hogy a vidéki csapatokat bacseszegetik, mert ugye korábban az UTE elég nagy bajban volt, aztán hogy-hogy nem, mégis maradt az NBI-ben. Kb. konganak a lelátók egy-egy UTE mérkőzésen, olyan a hangulat, mint a zártkapus meccseken... Persze egy Kispest sem áll jobban, ahol a morális csőd nyakig ér. Hemingway minden menekültet betesz a csapatba, de anniyra rossz a scouting, hogy egy légiósból sem tud pénzt csinálni. Pedig semmi más célja nincs...Az MTK meccseit is látogatják vagy jó 200-an... Még jön fel a Vasas, kell, legyen vagy 1000 pesti csapat, a vidékiek meg mehetnek, amerre látnak. Mert senki ne higgye, hogy egy Kispestnél minden átigazolás rendben van, ahol több a színes bőrű légiós, mint egy menekülttáborban. Csak amit Hemingwaynek elnéznek, azt a szabolcsiaknak nem...

Igazából vicc, ami ebben az országban labdarúgás címszó alatt fut. Persze a nézőszám-csökkenés azért jelzi a katasztrófa-közeli helyzetet, de sebaj. Gyenge a magyar klubfutball (is), ez mindenki tudja. Na, de térjünk vissza a meccsre.

A Nyíregyháza ugye elég pontot gyűjtött már idáig, hogy matematikailag is bennmaradjon. Legutóbb az UTE elleni bajnokin látszott is a nyírségi csapaton, hogy nem koncentrál már úgy, ahogy korábban. A gólínségben szenvedő UTE négy gólt lőtt Nyíregyházán, márpedig otthon a Szpari még nem kapott 4 gólt idén. A piros-kékek védekezését jól jellemzi, hogy Ojo is betalált...

Balogh kapus sérült, így Ovszijenko pótolja őt a mai meccsen. Mezőnyjátékosok közül Pákolicz sérült, de ő régóta sérültlistán van.

A Szpari tehát pontok alapján jövőre is NBI-es csapat lenne, de ha nem kapja meg a licencet, akkor marad az NBII. Így utazik a Nyíregyháza keresztül az országon, hogy játsszon egy bajnokit. Bizonytalanság a köbön, a Haladásnak viszont kellenek a pontok, mert a Hali meg hiába kap 'rajtengedélyt', ha nem gyűjt elég pontot. Hogy kicsit szakmázzunk is, a Szpari védelmében Fodor igazi neuralgikus pont, Radó és Martinez bizony bohócot fog csinálni belőle.

Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a magyar focin. Az viszont tény, hogy a Szpari már legutóbb sem játszott koncentráltan, akkor gondolhatjuk, hogy egy, a vendégek számára tét nélküli meccsen mennyi energiát mozgósít majd a Nyíregyháza. A Haladásnak nyerni kell a bennmaradáshoz, nyerni is fog. Egyébként a Győr és a Pápa is anyagi gondokkal küzd, a Győr már biztosan nem indul jövőre az NBI-ben, de nagyjából az is tuti, hogy a Pápa sem. Sőt utóbbi csapat valószínűleg nem is gyűjt már annyi pontot, hogy bennragadjon. Ez jelenleg a magyar élvonal, bizonytalanság a köbön!

Várható kezdőcsapatok:

Haladás: Rózsa-Angyal-Alcibiade-Devecseri-Jánvári-Gaál-Iszlai-Németh-Halmosi-Martinez-Radó

Nyíregyháza: Ovszijenkó-Ivanovs-Kovacevic-Fodor-Bosnjak-Arziani-Zofcák-Kostic-Halenar-Pekár-Seydi

Címkék: sportfogadás, tipp,