Sportfogadás tippek: HNK Rijeka - Ferencváros

2014-07-17
Az első kört sikeresen teljesítették klubcsapataink az Európa Ligában. Igen ám, de lassan jön az NBI rajtja, szóval eljött az idő, amikor illik kiesni.

HNK Rijeka - FTC

Tipp: Rijeka

Odds: 1.44

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:30

 

Másfél hét, és rajtol az NBI! Csapataink tavaly is kiestek az NBI rajtjára, és könnyen lehet, hogy most sem lesz ez másként. Sajnos a magyar futball színvonala a béka segge alatt van, klubcsapatainknak lassacskán esélye sem lesz egy Európa Liga főtáblájára felkerülni.

A Ferencváros az ország legnépszerűbb csapata. Rengetegen szurkolnak a Fradinak, ám be kell látni, hogy egy bizonyos szintet már képtelen megugrani a Fradi. Hiába van itt hiper-szuper stadion, ha nincs hozzá egy jó csapat. Márpedig nincs. Távozott Jenner, aki az NBI szintjén jó játékosnak számított, ugyanakkor magatartása nem volt megfelelő. Érthető, hogy távozott. Ugyanakkor Leonardo vagy épp Jovanovic távozása már más kategória, és Besicet is képtelen megtartani a Fradi. Építkezésről ne nagyon beszéljünk, Doll a máltai ellenfél ellen is csak tesztként fogta fel a két találkozót.

Őszintén szólva egy paraszthajszálon múlott a Fradi továbbjutása, egységes semmiképp sem volt a Fradi. Doll új csapatot épít, ám nincs könnyű dolga. A Leonardo pótlására érkezett Gera Zoli egy időzített bomba. Tudjuk jól, hogy milyen kvalitásai vannak, ám tudjuk azt is, hogy Gera Zoli rendkívül sérülékeny játékos. Doll nem is veti be a mai meccsen, és hiába mondja, hogy a visszavágón játszik Gera, aligha fog.

A védelmet újra össze kell rakni, Besic és Jovanovic nincs, és hiába jött vissza Pavlovic, összeszokott védelemről nem igazán beszélhetünk most. Csatársor mint olyan pedig nincs. Ugrai egy átlagos játékos, Böde Dani pedig inkább nyersanyag a trollfocin, mint a fiatalok példaképe. Az a Lauth pedig nem erősítés, aki már a Bundesliga II-ben sem talál magának csapatot. Lő majd egy-két gólt, lesz talán egy-két jobb meccse, de nem várjuk tőle, hogy meghal majd a csapatért. Ő levezet, neki már nincsenek céljai a futballban.

Ez a Fradi ügyelni fog arra, hogy kiessen az NBI rajtjáig. Nincs is értelme továbblépni, és talán nem is tudna a Fradi. Nincs kész a csapat, idő kell, mire Doll felépíti újra a Ferencvárost. Idő pedig nincs, és nincs alap sem. A máltai ellenfél is pariban volt az FTC-vel, ám egy máltai együttes ellen még ciki lett volna kiesni. Most a Rijeka ellen már nem az.

Hiába van relatíve sok pénz az EL-ben, a magyar csapatok képtelenek hosszútávon gondolkodni. Mindenből rögtön, azonnal pénzt szeretnének látni, és ez valahol érthető. Ugyanakkor így építkezni nem igazán lehet, nemhogy évekkel előre, egyik évről a másikra sem.

A Rijeka sem egy világverő csapat, ám hazai pályán azért 1-2 góllal megveri a Fradit. Nyílván e sorokkal sokan nem értenek majd egyet, és nem is feltétlenül kell. Ugyanakkor lassan ideje lenne átértékelni a dolgokat, és elfogadni, hogy a magyar foci már rég nem tartozik a 'jegyzett' kategóriába.

Tipp: 2-0

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,