Sportfogadás tippek: Granada - Las Palmas

2017-02-06
A spanyol élvonal csapatai közül szívesen fogadunk a Las Palmas meccseire. Egyrészt tényleg szép focit játszanak a Kanári-szigetekiek, másrészt a gólokkal sem maradnak adósak. Reméljük, most is zörögnek majd a hálók!

Granada - Las Palmas

Online sportfogadás tipp: gólok száma 2 felett (AH)

Pinnacle odds: 1.47

Tippmix odds: -

Kezdés: hétfő, 20:45

 

Tuti tipp nincs, és a következő sem lesz az. Viszont az szinte biztos, hogy a Granada és a Las Palmas megint jó és érdekes meccset játszik majd. Egyébként is történt valami ebben a körben, talán a tavaszt érzik már a srácok, mert egész nézhető mérkőzéseket játszottak. Az Eibar 4-0-ás sikere idegenben a Valencia ellen, a Gijón-Alavés találkozó, amely 6 gólt hozott, és az esti Sociedad-Osasuna, ahol eső, szél, és jégeső közepette is láttunk 5 gólt. Szóval tényleg emlékezetes kör ez eddig, és nem is feltétlenül a 'nagy' csapatokról szól. (Celta-Real Madrid találkozót el is kellett halasztani...)

A Granada full utolsó a tabellán, ám még nem lehet azt mondani, hogy tuti kieső. Ha most nyer -ami elméletileg lehetséges-, akkor feljön 5 pontra a már bennmaradó Leganeshez viszonyítva. Marad még ez után 17 forduló, szóval bően lehet még pontokat gyűjtögetni. Igen ám, csak a probléma ott kezdődik, hogy az andalúz együttes utolsó 5 bajnokiján csak 1 pontot gyűjtött... Ugye még nyáron Paco Jemezzel kezdték a szezont, Paco Jemez csapatairól pedig tudjuk, hogy rengeteg gólt lő, de még többet kap. Egy ilyen együttes, mint a Granada, és egy olyan edző, mint Jemez, nagyon nem passzolt. Szóval a Jemez-filozófia megásta a csapat sírját... Azóta konszolidálódott a védelem, de így is sok gól kap a Granada.

Pocsék rajtot vett a Granada, viszont a Las Palmas már az első fordulókban stabil alapot rakott le magának, amire a bennmaradást építi. Tény, hogy picikét esett a játék színvonala, de még így is gyönyörű focit produkál ez a sárga-kék mezes együttes. Már most 28 pontja van, és a LaLigában általában a 40 pontos határt szokták belőni a 'kicsik', hogy ha az a 40 pont megvan, azzal már nem nagyon szokás kiesni. Boatengék a 28 ponttal aligha izgulnak, és vélhetően már nem is fognak a szezon során. Sőt, ha hétfőn nyernek, még az EL-indulásra is marad csöppnyi esély, bár az is biztos, hogy ennek a csapatnak nem feltétlenül szükséges jövőre a kettős terhelés.

A párosítás, azaz a Granada-Las Palmas meccsek rendre sok gólt hoznak. Az előző idényben a Las Palmas otthon 4-1-re verte a Granadát, majd frodított pályaválasztással a Granada húzta be a meccset 3-2-re. Aztán idén, még augusztus végén találkoztak, amikor a Las Palmas nagyon pörgött, a Granada meg nagyon nem. Nem is volt meglepő az 5-1-es Las Palmas siker.

Szóval mióta mindkét együttes ismét élvonalbeli, még nem játszottak olyan mérkőzést, ahol 5-nél kevesebb gólt láttunk volna. Sőt utolsó Segundás meccsük sem volt épp gólszegény, azt a Granada tudta behúzni 5-2 arányban. Amikor ez a két együttes összefut, garantált a gólfesztivál!

Most is látunk pár gólt vélhetően, hisz a Granadának meccseket kell nyerni, és főleg igaz ez akkor, amikor otthon játszik egy olyan középcsapattal, mint a Las Palmas. A hazai együttes 1-1 ponttal nem sokra megy, meccseket kell nyerni! Viszont a Las Palmas veszélyes csapat, mivel nem fenyegeti kiesés, így görcs nélkül tud játszani. Viszont idegenben fogható a sárga-kék mezes együttes, csak 1-2-6-os mérleggel bír. Óriási sansz ez most a Granada előtt, hisz az andalúz együttes riválisai mind-mind buktak ebben a fordulóban. Veszített az Osasuna, a Depor, a Gijón, a Malaga, a Leganes és a Valencia is. Lucas Alcaraz a télen kapott pár új játékost, a Granadában játszik tavasszal a Dortmundból ismert Ramos, a ghánai Wakaso és a görög Koné. Szóval kár lenne még temetni az andalúzokat! Viszont a Las Palmas is 'szerzett a tavaszra egy-két olyan spílert, aki az előző klubjában létszámon felüli volt, vagy nem érezte jól magát, viszont alapvetően igencsak jó focista. Ilyen a kis Halilovic, aki a Gijónnal jópár LaLigás meccset játszott, és ilyen Jesé, akit a PSG adott kölcsön a Las Palmasnak. Őt pedig főleg a Real MAdridból ismerjük, gólérzékeny, kombinatív, csupaszív splíer, látatlanban is elmondhatjuk, a Las Palmas csapata, a környezet tuti jót fog tenni neki is, de Halilovic is újra megtalálhatja a játékát, mindkét spílernek fekszik a Las Palas filozófiája, játéka.

A mi tippünk, hogy ez a két csapat most is gólgazdag meccset játszik, ahogy a közelmúltban mindig! Lucas Alcaraz, a hazaiak mestere már a felállással kockáztatni fog, de kockázat nélkül nincs siker. 

Várható kezdőcsapatok:

Granada: Ochoa-Foulqier-Ingason-Saunier-Hector-Pereira-S. Samper-Uche-Boga-Mallé-Ramos

Las Palmas: Varas-Macedo-Lemos-Bigas-Ramos-Vicente Gomez-Mesa-Viera-Boateng-Halilovic-Jesé

Címkék: sportfogadás, tipp,