Sportfogadás tippek: Golden State Warriors - San Antonio Spurs

2016-10-25
Rajtol az NBA 2016/17-es szezonja, és rögtön az első játéknapon összecsapnak a nyugati óriások, a Golden State Warriors és a San Antonio Spurs.

Golden State Warriors - San Antonio Spurs

Online sportfogadási tipp: 204.5 pont felett

Bet365 odds: 1.40

Tippmix odds: -

Kezdés: szerda, 04:30

 

Az USA nyugati partján rendezik a meccset, így az időpont nem nekünk, európaiaknak való, de ettől még egy-két fogadást el lehet helyezni a meccsre.

Szóval az előző idényben a Spurs és a Warriors egymás elleni találkozóit úgy időzítette az NBA, hogy az alapszakasz végén kétszer is találkozzanak. Áprilisban mindkét találkozót a Warriors nyerte, de emlékezhetünk rá, Curry és társai rámentek arra, hogy megdöntsék a Bulls 72-10-es rekordját, ami végül is összejött.

Érdekesség, hogy a 2016-ban lejátszott 4 meccsük közül azon a kettőn, amit Oaklandben játszottak, elég sok pont született. Azon a két találkozón, amit az Oracle Arénában bonyolítottak le, 213 és 210 pont született. A San Antonio arénájában viszont 166 és 178 pontos találkozókat játszottak.

Amikor a Golden State diktált, irányította a játékot, sok pont született. A Warriors játékát ismerjük, ha megy nekik a játék, lazán dobnak 120-130 pontot. Persze a Spurs azért tud ezt-azt a védekezésről, de a GSW hazai pályán így is 112 és 120 pontot szórt a Spurs ellen.

Azóta az offseasonben voltak változások keretben. A GSW-nél egyértelműen Durant érkezése az, amit meg kell említeni, a liga talán második legjobb dobója Curry után (vagy Curry mellett). Curry, Thompson és Durant ha egyszerre játszik majd jól, ott csodát látunk majd. De Green-t sem kell félteni, ő is bármikor bevágja a triplát a tengelyből.

A Spursnél a legnagyobb változás a keretben, hogy Duncan visszavonult, de érkezett P. Gasul, aki minde  bizonnyal a legjobb választás volt a piacon. Gasolnak ráadásul fekszik majd a Spurs rendszere, és az is fix, hogy neki egy percig sem lesz gond a beilleszkedéssel. Palánk alatt a Spurs él majd jobban, kintről viszont a GSW fog érvényesülni. Már csak azért is vesszük ezt biztosra, mert az alapszakasz elején, 2-3 héten át Green nem játszik a Spursben. Szóval a Spursben amúgy sincs stabil triplavető, olyan, mint az ellenfélnél Thompson, Curry és Durant, még véletlenül sem találunk a Spursben. De nem kell félteni a San Antoniót, palánk alatt Gasol és Aldrige jól megél majd, és ha a festékből hatékonyak, akkor lesz terület a kinti dobók előtt is. Mills és Ginobili azért bőven kap majd lehetőséget, pláne így, hogy nincs Green, és Ginobiliék azért bőven képesek kintről megszórni magukat.

De nem vitás, ha Curryék elkapják a fonalat, akkor itt bőven 200 pont fölé mennek a csapatok. A kérdés az, hogy mennyire lesz olajozott már az elején a Curry-Durant-Thompson trió, milyen lesz a hierarchia köztük. De mindhárom játékosnak van egy egészséges önbizalma, és itt a 82 meccses alapszakaszban az sem tragédia, ha becsúszik egy-egy vereség. De az fix, hogy ezen a meccsen a Warriors nagyon meg akarja mutatni, hogy mi várhat ez ellenfelekre, és az is fix, hogy a Spurs is meg akarja cincálni az 'oroszlán' bajszát. Azért ha valami, a Rutin a Spurs oldalán van, Gasol, Ginobili és Parker már látott ezt-azt karrierje során. Minőségi kosárlabdát látunk majd, elképzelhetetlen, hogy legalább 205 pont ne jöjjön össze ezen a találkozón.

Címkék: sportfogadás, tipp,