Sportfogadás tippek: Giro d'Italia 20. szakasz

2014-05-31
A Giro utolsó előtti napján még egy igazán kemény szakasz vár a versenyzőkre. Tekernek 167 km-t, és az etap végén 530 méterről felmennek 1730-ig a Monte Zoncolanra.

Giro d'Italia - 20. szakasz

Quintana vs Aru (H2H)

Tipp: Quintana

Odds: 1.44

Iroda: bet365

Tippelhető: ma 12:15, és majd 14:30-tól élőben

 

Szóval az utolsó igazán kemény etap vár a mezőnyre, holnap már egy könnyű sík szakasz, ahol a sprinterek még odaterszik magukat a szakasz végén, de az összetettben semmi sem változik.

Ma két első, és egy második kategóriás emelkedő vár a mezőnyre, másodk király-etapnak is nevezik ezt a szakaszt. Sajnos összetettben nagyjából eldőlt, hogy Quintana nyer, Uran a második és Aru a harmadik. Quintanának 3:07-előnye van Urannal szemben, szinte lehetetlen megverni. Bukás, vagy technikai probléma állhat a győzelem útjába. Sőt talán csak a bukás, ebbe a 3 perces előnybe azért belefér a technikai probléma is.

Aru viszont jó erőben, így ő alighanem megpróbál csodát tenni. Na, nem Quintanát leszorítani az összetett első helyéről, hanem feljönni a 2. helyre. Urannal szemben 41 másodperc a hátrány, és tényleg jó erőben van.

Aru támadni fog, a kérdés csak az, hogy Quintana szeretné-e a szakaszgyőzelmet, avagy nem. A válasz: Igen

Tegnap is hagyhatta volna, hogy Aru behúzza az időfutamot. Nairo indult utolsónak, aztán mikor rászóltak, hogy Arunak van 17 másodperc előnye az utolsó km-ek előtt, Nairo kicsit 'feljebb kapcsolt' és a 17 másodperc hátrányból csinált 17 másodperc előnyt.

Nairo még Arunál is erősebb, és a kis kolumbiai srác nem is fog kegyelmezni a mezőnynek. Behúzza ezt az etapot is, és tudatosítja a többiekben, hogy nem véletlenül nyeri ezt a Girót. Ott a Stelvio után lejtmenetért sokan bírálták, azóta viszont kétszer is bizonyított, hogy képes perceket kisoztani közvetlen riválisainak.

Ma tehát Aru-Quintana csata várható az utolsó hegyen, és hiába kegyetlenül jó a fiatal szárd srác, Quintana nem jótékonysági intézmény. Ha érzi az erőt a kolumbiai, rá fog menni a szakaszgyőzelemre. Márpedig érzi, ezt láthattuk tegnap is. A többiekhez képest könnyedén ment, és amíg Aru szinte végig kiállt a nyeregből, addig Nairo ülve tekert. Ezek olyan jelek, amelyek azt mutatják, hogy ha Nairo akar, akkor nem 17 másodpercet ver Arura, hanem 1:17-et. Kegyetlenül erős ez a Nairo, sajnálhatjuk, hogy a Touron idén nem vesz részt.

Sok sikert a tipphez, legyen szerencsént ma is!

Címkék: sportfogadás, tipp,