Sportfogadás tippek: Giro d'Italia - 2014

2014-05-09
Ma rajtol el a 2014-es Giro d'Italia háromhetes kerékpárverseny. A Tour de France mögött, de a spanyol Vueltával nagyjából azonos szintű megmérettetés ez. Nézzük az esélyeket az összetett győztesre.

Giro dIItalia - 2014

Tipp: Nairo Quintana a dobogón végez

Odds: 1.36

Iroda: bet365

Fog. határidő: ma 17:45

 

Nairo Quintana kinézete ellenére rendkívül fiatal versenyző. Olyannyira, hogy a legjobb fiatal versenyzőnek járó trikót már a verseny elején ráadhatnák. A kolumbiai viszont az összetett győzelemre pályázik. Tavaly a Tour de France-on Froom egyetlen ellenfele volt a komoly hegyeken. A Movistar csapata viszont úgy döntött, hogy Valverde indul a francia körön, és Quintana pedig a Girón lesz a csapat első számú embere.

Quintana duzzogva, de elfogadta ezt a helyzetet. Ahogy tavaly a Tour előtt, most is otthon készült. Róla tudni kell, hogy még egészen fiatal korában nagyon messze lakott az iskolától, és biciklivel járt be minden nap. Nagyjából 20 km-t tett meg oda és vissza is, ami azért egy általános iskolás srácnak hegymenetből nem olyan kevés suli előtt. Azért gondoljunk csak bele, legtöbbünket vagy vittek kocsival, vagy mentünk busszal, vagy olyan közel laktunk a sulihoz, hogy pár perc séta után ott voltunk. Nos, ez a derék kolumbiai srác naponta hosszú km-ket biciklizet hegynek fel, hegynek le. Nem csoda tehát, hogy tud hegyre menni, mondhatni, a vérében van. Aztán aki jól megy hegyre, az síkon sem túl rossz. Quintana az időfutamokon sem annyira gyenge, bőven elég, ha egy jó átlagot hoz.

Otthon magas hegyeken készült, ahol az oxigén-szegény levegőhöz hozzászokott. Aki látta tavaly, hogy 100-130 km után még mennyi energia marad benne a szakasz utolsó hegyein, az nem is vitatja, hogy Quintanának ott a helye a dobogón. Az idei körön a csapatidőfutam mellett lesz még két egyéni időfutam, ám az egyik hegyi időfutam. Egy olyan szakasz, amely végig emelkedik, szóval ott ő nem lesz hátrányban. Azon a maradék egy időfutamon összeszed majd egy kis hátrányt, de nem számít. A hegyeken nincs rajta kívül három olyan versenyző, akik szakaszról szakaszra ott tudnak vele lenni az élen. Lesznek szakaszok, ahol majd egy-két srác felszívja magát, de olyan, aki minden hegyi szakaszon ott tud maradni a kolumbiaival az élen, olyan ebben a mezőnyben nincs. Joaquim Rodriguez lehetne veszélyes rá, de minden híreszteléssel ellentétben nincs formában Rodriguez. Quintana őt a komoly emelkedőkön le fogja szakítani!

Egy ilyen háromhetes versenyen csak attól kell tartanunk, nehogy valami komolyabb bukásba keveredjen. Persze Quintana igazi vasembernek tűnik így ránézésre, és a tavalyi Touron is megúszta. Intelligens versenyző, aki mentálisan is teljesen rendben van. Lehet, hogy nem egy sármőr, nem lesz népszerűbb Beckhamnél, de kiváló kerékpáros, és a tavalyi Tour második helye után idén ő a Giro legnagyobb esélyese.

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,