Sportfogadás tippek: Giro d'Italia - 15. szakasz

2014-05-25
Hétfőn ismét pihenőnap lesz a Girón, de rá is fér majd a srácokra. Ma viszont nagy feladat előtt állnak, egy 225 km-es szakasz végén felmennek a Montecampionéra. Nem gyenge emelkedő!

Giro - 15. szakasz

Pozzovivo vs Quintana (H2H)

Tipp: Quintana

Odds: 1.44

Iroda: bet365

Kezdés: ma 11:15, és 14:30-tól élőben

Szóval röviden a lényeg:

Tegnap az első olyan szakaszon, ahol valódi hegyek voltak, és hegyi befutó volt, kiderült pár dolog. Többek közt az, hogy Uran mégsem olyan erős. Cadel Evans sem veszi a versenyt a legjobbakkal, ő aligha nyer Girót.

Megmutatta magát viszont az a Nairo Quintana, akit a Giro előtt a legnagyobb esélyesként tartottak számon. Quintanának pont az olyan hegyek fekszenek, mint a mai Montecampione. Ma egy olyan szakasz vár a riderekre, hogy mennek 200 km-t teljesen síkon, majd a végén vár rájuk a Montesilvano. Kb. 20 km-en kell 203 méterről felküzdeniük magukat 1665 méterre.

Most jött el a kolumbiai Nairo Quintana ideje. Tegnap már próbálgatta magát, a befutónál vert pár másodpercet Pozzovivóra, de az a célegyenes előtti megindulás amolyan 'bemelegítés' volt. Quintana azt szereti, minél hosszabb egy emelkedő, és minél meredekebb. Pozzovivo tegnap tartotta a lépést a kolumbiaival, ám Nairo így is adott neki 4 másodpercet. Persze ez nem sok, de Urant és Evanst 25 másodperccel verte. Ma ennek a dupláját is kioszthatja, ráadásul pont a szakasz utolsó kilométerei a leggyilkosabbak. Amikor már mindenki roggyon lesz, Nairo akkor kínálja majd be a mezőnyt.

A verseny első hetében fájt a térde, majd a jobb farpofája, és valami allergiája is volt, nehezen kapott levegőt. Elmondása alapján mostanra szinte teljesen egészséges, és tegnap láthattuk is, hogy Nairo kezdi elkapni a fonalat. Ráadásul jól tudjuk, hogy ő a hegyekben az igazi.

Pozzovivo is remekül megy, bejöhet dobogóra összetettben, hisz Evans és Uran sem ment meggyőzően tegnap. Ma is Quintana és Pozzovivo fog majd versenyezni a végén, ám amikor Nairo megindul, azt nincs versenyző, aki átveszi. Aztán hogy 5-10-15-20, vagy annál is több másodpercet ver a riválisokra, az majd kiderül.

Egyébként akinek nem sikerült megrakni, majd 14:30 után is megteheti. Pár szökevény megindul majd, de az esélyesek majd a szakasz végére tartalékolják magukat, 14:30 után is megtehetjük ezt a tippet élőben! Érdemes egyébként H2H típusú fogadást választani, így ha egy szökés hazaér, a tippet nem befolyásolja.

Sok sikert mindenkinek, legyen szerencsént ma is!

Címkék: sportfogadás, tipp,