Sportfogadás tippek: Giro d'Italia -2016

2016-05-13
Péntek 13-án inkább nem tippelünk napi eseményre, inkább a Giro összetettbeli győzteséről elmélkedünk.

Tom Dumoulin, akit elvileg nem érdekel az Giro-összetett

Bízzunk-e benne? A holland ridert mint időfutam-menőt ismertük meg, aztán a tavalyi Vueltán úgy ment hegyre, mint a zerge. Akkor valami olyasmit nyilatkozott, hogy saját magát lepte meg legjobban. Végül nem fért fel a dobogóra, talán a hatodik helyen végzett, de ott volt egy Aru, akinek óriási szíve van, ő tényleg az a srác, aki a szuszt is kihajtja magából. Igen ám, de Aru most nincs, ahogy nincs Quintana sem...

Van viszont Valverde, aki életében először indul a Giró-n, és bár egynapos tavaszi klasszikusokon jól ment idén (is), de a Giro számára újdonság. Tavaly és már idén is rengeteget versenyzett, ám egynapos versenyre és háromhetesre felkészülni, és jól menni, nem ugyanaz. Nibali olaszként egyértelműen a Giro első számú esélyese, ám a hatodik szakaszon ő is csődöt mondott. Hangoztatja, hogy a harmadik hétre lesz az igazi, de nem meggyőző eddig a Cápa.

Nem úgy Zakarin, ám ő fura módon a prológ-szerű első szakaszon 10 lm-en bőven kapott Dumoulintől, ami meglepő, hisz ő sem rossz időfutamokat tekintve. Papíron, mert az első szakasz nem jött össze neki. Ha 10 km-en kapott 30 másodpercet, akkor a 40 km-es kronón ebből akár 2 perc is lehet Dumoulin és Zakarin között.

Tavaly a Vueltán volt egy 39 km-es időfutam, az nagyjából sík terep volt, Dumoulin minimum egy percet minden riválisának adott. Még Valverde bírta legjobban ott a nagyok közül, de pl. Egy Chaves vagy Quintana nem az időfutamokról híres.

Itt a Girón is lesz egy 40 km-es időfutam, ahol sík terep nem igazán van, mennek fölfelé, lefelé, ami igazán nem a hollandnak kedvez, de hogy ad a riválisoknak, az biztos. Landa nagyon gyenge időfutam-manő, és ha Nibali a harmadik hétre lesz a toppon elvileg, hát ő is fog kapni másodperceket rendesen. Zakarin nem volt meggyőző a 10 km-es kronón, szóval nagyon úgy néz ki, egyelőre Tom Dumoulin oddaiban van érték.

Nibali azért vélhetően összeszedi majd magát, de erre sincs garancia. Valverde először indul Girón, az nem úgy működik, hogy egyből villant is egy nagyot, ráadásul ő nem kedveli a hideget. Chaves és Landa rengeteget kaphat a 40 km-es kronón, és Dumoulin nem fog kidőlni az első emelkedőkön. Lehet, hogy a Vueltához hasonlóan a harmadik hétre kevesebb energia marad, de tavaly ő is rutinosabb lett, és bármennyire hangoztatja, hogy nem érdekli az összetett, nagyon is érdekli, csak sajt magáról akarja elterelni a figyelmet, és levenni saját vállairól a terhet. Ugyanakkor a tavalyi Vueltán túl komolyat teljesített, hogy ne figyeljünk rá ezen a Girón!

Tipp: Tom Dumoulin a top3-ban végez összetettben @ 3.00 (bet365)

Címkék: sportfogadás, tipp,