Sportfogadás tippek: Giro d'Italia tipp

2014-05-23
A foci vb-ig ki kell bekkelnünk ezt a kis időszakot. A klubfoci pihenőre vonul, így szét kell nézni a piacon, mi az, amiből hasznot lehet húzni. Ismét Giro, ismét egy semi-long term fogadás. Nézzük

Giro d'Italia - 2014

Tipp: D. Pozzovivo összetettben a dobogón végez.

Odds: 1.90

iroda: bet365

Tippelhető: ma 13:15

 

Tegnap sokkal okosabbak lehettünk, ami az idei Girót illeti. Az időfutamon Uran össze-vissza verte a mezőnyt. Már a győzelmes is meglepetés kategória volt, nagyjából a 10-15. hely köré várhattuk a kolumbiait. Malori végül a sérülése miatt nem tudott komoly időt menni, Ludvigsson elnézett egy kanyart, és kegyetlenül nagyott bukott a csúszós úton. Evans gyenge időt ment, Uran viszont 1:34-et vert Cadelre, ami azért meglepő, pont Cadel Evans akart nagyjából egy perc körül verni a riválisokra. Uran Quintanának is majdnem 3 percet adott, ami azért igencsak komolynak tűnik.

Annak a tegnapi időfitamnak sok tanulsága volt. Ami még meglepetés volt, az Pozzovivo szereplése. A kis Ag2r-es kerekes az időfutam első szakaszán, amikor az út emelkedett, igencsak nagy időt repesztett. Aztán lejtmenetben sokat veszített, de a szakasz utolsó harmadában, amikor ismét jött a két kisebb emelkedő, szintén odatette magát. A közvetítésben elhangzott, hogy félt a lejtmenettől, ami kb a vicc kategória. Aztért vesztett időt, mert nem időfutam kerékpárral ment. Az időfutam kerékpár pont lejtmenetben és sík terepen hoz másodperceket a konyhára. Az emelkedőn Pozzovivo a legjobb volt!

Ha nincs az a középső szakasz, Pozzovivo tegnap simán dobogóra áll. Tanulságok levonva. Ma egy olyan semmilyen etap jön (az összetett szempontjából), ami a sprinterek harcát hozhatja. Hétvégén viszont jönnek a hegyek!

Pozzovivo kegyetlenül jó erőben van, Cadel viszont tegnap csalódást okozott. 37 évesen a Giro történetének legidősebb győztese lehetett volna. Persze még lehet, de látva Urant, ennek picike a valószínűsége.

Na mármost 12 etap után Uran vezet, Evans a második, Majka a harmadik, és Pozzovivo a negyedik. Vélhetően a hegyi etapokon Quintana is elkezdi a felzárkózást, Evans viszont nem fogja bírni a meredek emelkedőket. Evans világ életében csak a 'kereket tette'. Igen ám, de majd ha Nairo a 13-14%-os emelkedőn robbant, Evans nem tudja majd átvenni a támadást.

Ami viszont Poozovivo mellett szól, az az, hogy jó erőben van, és jó hegyi menő. Ráadásul a legfontosabb, hogy lesz egy hegyi időfutam, méghozzá több, mint 20 km-es. Na mármost tegnap felfelé nem volt nála jobb. Azon az etapon csak felfelé kell majd tekerni, ott sokat ver majd Majkára, Quintanára, Evansre, mindenkire!

Pozzovivo nagyon jó erőben van, és ha Urant nem is gyűri le, valószínűleg felfér a dobogóra összetettben. Aztán hogy Quintana le tud-e dolgozni három és fél perces hátrányt a hegyekben, az a jövő nagy kérdéses. Pozzovivo viszont a hegyi időfutamon sokat fog hozni a riválisokon, és bizony a meredek emelkedőn is bírja majd a tempót Urannal és Nairóval.

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,