Sportfogadás tippek: Ghána - Dél-Afrika

2015-01-27
Sok mindent lehetne mondani az idei Afrikai Nemzetek Kupájára, csak azt nem, hogy előre meghatározott forgatókönyv szerint zajlanának a dolgok.

Ghána - Dél-Afrika

Tipp: 1.5 gól felett

Odds: 1.5

Iroda: bet365

Kezdés: ma 19:00

Ma a C csoportban is kialakul a végső sorrend, két csapat továbblép, kettő elbúcsúzik a tornától. A meccs előtt annyit biztosan lehet tudni, hogy a két együttes nem kooperálhat, egyikük biztosan búcsúzik. Extrém, -vagy nem is olyan extrém- esetben mindketten kiesnek. Ez a tény az, ami miatt a gólokra szavazunk. Na, nem sokra, mindössze kettőt merünk bevállalni, de itt az ANK-n már az 1.5 gól fölött opció is jól fizet. Feltéve, ha bejön.

Márpedig reméljük, hogy bejön, mert Dél-Afrika csak akkor juthat tovább, ha nyer. Nyer, és nem mindegy, milyen eredmény születik a másik meccsen. Viszont a Bafana Bafanának nyerni kell, ez tény. Ha nem nyer, kiesik. Ghána szempontjából az iksz is elég lehet a továbbjutáshoz, ha a másik meccsen Szenegál veri Algériát. Persze erre aligha lehet bazírozni, szóval jó esély van rá, hogy Ghána is meg szeretné nyerni a mai találkozót. Ghána olyan szempontból jobb helyzetben van, hogy ha nyer, akkor mindenképp továbbjut, nem függnek a Fekete Gyémántok a másik találkozótól. De csak akkor, ha nyernek.

Várható kezdőcsapatok:

Ghána:Brimak-Awal-Amartey-Mensah-Badu-Rabiu-Afful-Baba Raman-A. Ayew-Atsu-Gyan

Dél-Afrika:Keet-Ngcongca-Mathoho-Gcaba-Mhatlaba-Phala-Furman-Jali-Manyisa-Rantie-Vilakazi

Ghána három belső védővel játszik, Afful és RAhman pedig a széleken focizik. Utóbbi két spílernek komplett feladat van, az egész szélt be kell játszani. Ayew és Atsu is besegít persze a széleken, viszonylag alacsony, mozgékony a ghánai együttes, főleg a támadó zónában, mert Mensahék ott hátul azért elég jól megtermett legények.

Dél-Afrika klasszikus 4-4-2-t játszik. Eddig egy döntetlen jött össze a két meccs alatt, ami ponttal is párosult, pedig Dél-Afrika nem is játszik annyira csúnya focit. Persze nem egy Arsenal vagy Barca szint, ahogy jár a labda, de becsülettel próbálkoznak, és nem csak a védekezéssel törődnek. Ezért is kaptak négy gólt a két meccs alatt, ami itt az ANK-n igenis soknak számít. Márpedig Dél-Afrika ma sem tehet mást, mint eddig, hisz a Bafana Bafanának gólt kell rúgni, és egy nem is elég! Szóval, ha még többet szeretnének támadni, akkor jobban fellazulnak hátul, és szerzett labdákkal Ayew, Badu, Gyan vagy Atsu villámgyorsan ott lesz Keet kapuja előtt.

Remélhetőleg nem tipikus ANK meccset látunk majd, hanem olyat, ahol a kapuk is sűrűn veszélyben forognak. Itt a harmadik csoportkörben egyik csapatnak sincs mire várni, mindkét félnek kell a győzelem, szóval még arra is van esély, hogy a torna leggólgazdagabb meccsét fogjuk látni.

Persze erre már mi sem merünk fogadni, arra viszont tényleg jó esély van, hogy legalább két gólt látunk a mai Ghána - Dél-Afrika összecsapáson.

Címkék: sportfogadás, tipp,