Sportfogadás tippek: Genoa - Sampdoria

2014-02-03
A Serie A 22. fordulójának egyik legjobban várt meccsét hétfőre halasztották. A genoai derbit mindenkinek látnia kell, ezért is jó, hogy ma estére írták ki ezt a találkozót!

Genoa - Sampdoria

Tipp: 1.5 gól felett

Odds: 1.38

Iroda: Unibet

Kezdés: ma 20:45

 

A Derby della Lanternának is nevezett genoai derbi a futballtörténelem egyik klasszikusa. A két  klub nem igazán kedveli egymást, ha a Genoa és a Samp összecsap, ott kő kövön nem marad.

A 2013/14-es idény első összecsapását a Genoa nyerte, méghozzá 'idegenben'. Persze tudni kell, hogy a két együttes ugyanabban a létesítményben játssza hazai meccseit, itt a hazai pálya abban nyilvánul meg, hogy melyik csapat szurkolótábora kap több jegyet. A Genoa tehát nyert, méghozzá meglepően simán, 3-0-ra. Antonini, Calaio és Lodi talált be, a Samp csak helyzetekig jutott. Érdekesség, de mindenképp említést érdemel, hogy azon a szeptemberi meccsen nem történt kiállítás, ami a derbik történetében azért nem nevezhető átlagosnak. Nyolc sárga azért kiosztásra került, de a piros nem villant.

Ma a meccs előtt a Genoa a 11. helyen áll, míg a Sampdoria a 15. helyet foglalja el. Mielőtt azt gondolnánk, hogy kiegyeznek békés döntetlenben, azt gyorsan felejtsük el. Itt nincs barátság, csak a győzelem fogadható el.

A tabella alapján a Genoa picikét erősebb csapatnak tűnik, de itt igaz a közhely, a derbin semmit sem számít a tabella. A napi forma dönt, az, hogy ki akarja jobban a győzelmet. Gasperini Genoája 3-3-al 'melegített' a Firenze ellen, ami egy jó eredménynek számít. A Fiorentina ellen de Maio és Antonini, azaz a két szélső védő is betalált Gilardino mellett, szóval nem csak a csatároktól kell tartania a Sampnak.

A Sampdoriának nagyon kellenének a pontok. Legutóbb ők is ikszeltek a Bologna ellen, egy-egy ponttal nem lehet előre lépkedni. A csapat legnagyobb problémája talán, hogy amíg Eder és Gabbiadini még lövi is a gólokat, a középpályáról nem nagyon érkeznek a gólok. Obiang pédául 19, Kristicic 17 mérkőzést játszott idén, de gólt egyikőjük sem szerzett. Persze a szurkolók azon nyomban mindent megbocsátanának, ha ma netán Obiang győztes gólt szerezne.

Ma a játékosok vért isznak meccs előtt, ez nem lehet kérdés. Ez a derbi nem a szép cselekről, nem a folyékony játékról szól. Általában a csontzene dominál, és ilyenkor még azok a srácok is méterekről csúsznak az ellenfél bokájára, akik amúgy ütközni sem szoktak. Ettől függetlenül -mint az őszi meccs is mutatja- a gólok sem maradnak el. Az utolsó 4 Derby della Lanternán született minimum két gól, a mi tippünk pedig mára az, hogy ez ma sem lesz másként.

Nem butaság megpróbálni a lesz piros lap a meccsen típusú fogadást sem, mert ha valahol lehet kiállítás, az a genoai derbi! Az unibeten 'csak' 2.20-as szorzóval fizet a kiállítás, de tényleg ritka az olyan derbi, ahol valaki nem megy zuhanyozni idő előtt. A meccset egyébként Paolo Valeri spori fújja, aki pedig tényleg nem rest előkapni a pirosat.

Jó meccs lesz, ahol minimum két gólt, sok sárgát, és legalább egy piros lapot várunk!

 

 

Címkék: sportfogadás, tipp,