Sportfogadás tippek: Galatasaray - Juventus

2013-12-10
Sorsdöntő meccsre kerül sor ma este Isztambulban. A Galatasaray együttesének nyerni kell, ha tovább akar jutni. Iksz, vagy Juve siker esetén a torinóiak lépnek tovább. Az biztos, hogy izgalomban nem lesz hiány!

Galatasaray - Juventus

Tipp: X2

Odds: 1.25

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:45

 

Ahogy a bevezetőben is említettük, a Galatasaray csak győzelem esetén jut tovább. Sokan emlegetik a török poklot, de emlékezzünk csak vissza, a török pokolban a Real Madrid úgy vágott hatot, hogy meg sem izzadt. Hogy ez miért érdekes?

Azért, mert azon a meccsen a Galata nagyon meg akarta mutatni, hogy képes megverni a Realt. Felvállalták a nyílt támadó focit, és megpróbáltak valami letámadásféleséget. Letámadásnak nem igazán lehetett nevezni, mert attól messze állt. Lényeg a lényeg, a Galata nyerni akart, de belenézett a kiütésbe. A világ egyik legjobban kontrázó csapata ellen ez a taktika öngyilkosság volt.

A másik hazai meccsükön 3-1-re lenyomták a törökök a Koppenhágát. Az volt a kötelezők kötelezője, szépen hozta is meccset a Galata. Ám azon az egy győzelmen kívül csak egy remi és zakók.

Ma este a hazaiaknál Hamit Altintopnak kell kihagynia a meccset, a vendégeknél a játékmester Pirlo nem léphet pályára.

A hírek szerint Mancini mester 3-4-1-2-es felállásban játszatja csapatát. Persze csak a hírek szerint. Ha valóban három védővel áll ki ma a Galata, abból megint nagy pofon lesz. A Juve nem kontracsapat, ettől függetlenül öngyilkosság lenne a Galata részéről.

Elöl a Yilmaz-Drogba-Sneijder trió azért nem lebecsülendő, de a probléma az, hogy hozzájuk el kell juttatni a labdát úgy, hogy közben hátul stabil maradjon a csapat.

A Juventusnál Bufon előtt Chiellini-Barzaghli-Bonucci trió. Előttük Pogba-Vidal-Marchisio hármas. Széleken Asamoah és az újra bevethető Lichsteiner. Elöl pedig Tevez és Llorente.

A Juve ugyanazt játssza, mint a portugál válogatott a svédek ellen. A Pogba-Vidal-Marchisio trió ugyanazt tudja, mint Moutinhóék. Ez a három srác egyszerre szűrő és támadó. Lichsteiner simán hozza azt, mint a luzitánoknál Nani. Asamoah azért nem CR7, viszont Asamoah azért a védekezésből is kiveszi a részét.

Csak azért említettük a portugál válogatott játékát, mert ők is megsemmisítették ezzel a svédeket. Viszont amíg a luzitán csapat CR7-re épült, addig a Juve valódi csapat. Vidal, Lichsteiner vagy jobb napjain Marchisio is tud gólt szerezni, nem beszélve Pogbáról. Aztán hogy nincs Pirlo, az sem feltétlenül baj. Azért Pirlo már nem a sebességéből él meg, márpedig ezen a meccsen inkább harcosokra van szükség, mint labdafényezőkre.

A Juve kontrollálni fogja a játékot, és ha szereznek egy gólt, a Galata ellen nem fognak kikapni. Ugyanakkor kisebb csoda lenne, ha ezen a meccsen csak egy gól születne. Az, hogy mindkét együttes 3-5-2-t játszik, az azért magában hordozza a gólfesztivál lehetőségét is a nagy tét ellenére.

Tippünk ettől függetlenül X2, vagyis az, hogy a Juve nem szenved vereséget. Ne feledjük, ez a Juve a legerősebb Juve. Most lehetne vitatkozni, hogy Pirlónak lenne-e helye, de az biztos, hogy a Marchisio-Vidal-Pogba trió ezen a meccsen talán eleve jobb választás, mintha Pirlo bármelyikük kárára bekerülne.

 

Tipp: 1-1, vagy 1-2

Címkék: sportfogadás, tipp,