Sportfogadás tippek: Galatasaray - Good Angels Kosice

2013-03-18
Ami régen Final Four volt a női Euroligában, az most Final Eight! A legjobb nyolc együttes Ekaterinburgban jött össze, és játszik gyakorlatilag egy mini Klub EB-t.

Galatasaray - Good Angels Kosice

Tipp: Galatasaray

Odds: 1.73

Iroda: FortunaWin

Kezdés: ma 16:30

A török Galatasaray nem csak a férfi BL-ben jutott tovább, de a női Euroligában is. Mindenképp ez utóbbi a kevésbé érdekes, de azért semmiképp se menjünk el szó nélkül a teljesítményük mellett. Egyébként jellemző a klubra, hogy rengeteg pénzt ölnek a sportba, de az egész török sportéletre igaz, hogy nem sajnálják a pénzt, rendeznének ők VB-t, EB-t, sőt Olimpiát is! Ami késik...

A Galatasaray női kosárcsapata akár Euroligát is nyerhet, elvégre a keretük simán felveszi a versenyt a legjobbakkal is. Az előző körben a ZVVZ Praha ellen kettős győzelemmel jutottak tovább, hisz otthon 1, míg idegenben 15 ponttal bizonyultak jobbnak. A csapat erőssége a védekezés, ebben a kategóriában mindenképp a legjobb három együttes közt van a helye a Galatasaraynak, így gyakran belefér náluk, hogy támadásban néha 'be van deszkázva a gyűrű'.

Az ellenfelük a Good Angels Kosice együttese, akik a Salamancát verték oda-vissza, de a spanyoloknak idén nem volt olyan amerikai légiósuk, aki vállán vitte volna a csapatot. Márpedig az tisztán látszik, hogy itt a legjobbaknál minden együttesben van egy-két, de néhol három olyan amerikai légiós, aki vagy válogatott, vagy ha az nem is, de a WNBA meghatározó alakja.

A Kosice csapatánál Lacy, Quigley és Pierson játéka az, ami miatt ők a legjobb nyolcban vannak. Persze Krivacevic, vagy Kulichova is alapemberei, meghatározó játékosai az együttesnek, de ha nincsenek a légiósok, simán kiesnek a csoportkörben.

A Good Angels kezdő ötöse elég ütős, ám a törökök padja 'mélyebb' Ráadásul a törököknél is vannak olyan tornyok, mint Sylvia Fowles, de Torrens, Lyttle és Ann Wauters is 190 cm, vagy a fölötti játékos, ráadásul nem megsértve a Kosice centereit, de az az igazság, hogy a Galata centerei sokkal képzettebb játékosok. Alben és Ivegin pedig remélhetőleg megoldja amit Whalen irányítóban. Whalen ugyanis most itt a Final Eight meccsek alatt már nincs, ellenben van Lindsey Harding és Eshaya Murphy. Előbbi 1-2-es, utóbbi 2-3-as poszton is használható.Harding természetesen a nagyobb név, ő már az előző körben is csapata egyik legjobbja volt, míg Murphy inkább védekezésben nyújt maradandót, támadásban kevésbé hasznos a játéka.

Vélhetően a palánk alatti játék lesz döntő, mindkét csapat domináns a festékben, de a Galata jobb védekezése, és a minőségi centerei miatt Whalen nélkül is a törökök győzelmére tippelünk!

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,