Sportfogadás tippek: Freiburg - Karlsruhe

2016-03-21
A németeknél a másodosztályban is a végjáték felé közeledünk, a Freiburg pedig jó eséllyel a tabella első helyéről várhatja az utolsó hét fordulót. Ehhez viszont le kell győzni a KSC-t!

Freiburg - Karlsruhe

Tipp: Freiburg győzelem

Odds: 1.70

Iroda: sportingbet

Kezdés: hétfő, 20:15

 

A Freiburg az előző idényben még az első osztályban szerepelt, de nem tudott bennmaradni. Most nagyon úgy néz ki, hogy egy év elteltével ismét az élvonalban szerepelhet majd a következő idénytől. Ha megveri hétfőn a Karlsruhét hazai pályán, a tabella élére áll. Aztán a sorsolás sem vészes, ha majd április közepén otthon a Sankt Paulit megverik, az első három hely szinte már biztosítva lesz, pláne úgy, hogy még a gyengélkedő Duisburggal is játszanak majd.

Öt mérkőzést nyert a rosszabb téli startja után a Fekete-erdei együttes. Legutóbbi, Lipcse elleni hétfő esti meccsüket mi is láthattuk, felejthetetlen találkozó volt. Na, nem a sok gól miatt. Olyan havazás volt, mint nagyon ritkán futball meccseken. Azt a nem mindennapi találkozót 2-1-re behúzta a Freiburg, aztán az FSV Frankfurtot is megverte Streich csapata. Öt nyertes bajnoki zsinórban, és a formák alapján nagyon valószínű, hogy összejön a hatodik is!

A Karlsruhe igazi középcsapat, feljutni idén aligha fog, és kiesni sem. Egy-két hazai bajnokit még nyerni kell, vagy idegenben pontot csípni, de nem valószínű, hogy most. A Freiburg lendületben van, és komoly célja a visszajutás.

Amúgy is otthon erősebb hosszú évek óta, ráadásul itt a másodosztályban magasan a legtöbb gólt szerezte a Streich-alakulat, ami azért nem jellemző a Freiburgra. Petersen már volt a másodosztály gólkirálya, most is az élen áll a bochumi Teroddével holtversenyben, 18 találattal. Grifo, az olasz légiós szintén jól termel, 11 gólnál jár. Számára ráadásul pikáns találkozó lesz a mai, hisz 17-18 éves korában a Karsruhe utánpótlás csapatában játszott. (Aztán a Hoffenheim első és második csapatában rúgta a bőrt, majd Drezda, FSV Frankfurt és most Freiburg.) A góllövőlista első 5 helyezettje között két Freiburg-játékost is találunk, ez rosszat aligha jelent.

Amíg a Freiburg 57 gólt lőtt, addig a Karlsruhe a felét sem, csak 25-öt. Az utolsó három fellépésén sem ontotta a gólokat a KSC. Két 0-0-ás remi mellett egy 1-0-ás siker jött össze, tehát nem egy közönségszórakoztató futballt játszó társaság ez. Az nem túl valószínű, hogy a vendég védelem Grifót és Petersent is nulla gólon képes tartani a mai estén. Lendületben van a hazai csapat, jobb, erősebb a keret, ráadásul otthon játszhatnak Petersenék. Egy feljutásra bazírozó együttesnek az ilyen meccseket hozni kell. Hogy szenvedős 1-0, vagy 4-1, az részletkérdés, bár amilyen meccseket a KSC mostanában játszik, inkább lesz ez 1-0, mint gálával fűszerezett hazai siker.

Címkék: sportfogadás, tipp,