Sportfogadás tippek: Franciaország - Kongó DR

2013-05-30
Nagyítóval kell keresni a jó tippeket a mai napon. Talán érdemes lett volna körülnézni a Roland Garroson, de mégis maradtunk a futballnál. Hogy miért, azt nézzük

Franciaország - Kongó DR

Tipp: Franciaország

Odds: 1.22

Iroda: bet365

Kezdés: ma 19:30

 

Franciaországban, azon belül is Toulonban kezdetét vette a szokásos, U21-es csapatoknak rendezett torna. Ezt a kis viadalt már 41. alkalommal rendezik, nagy múlttal rendelkezik, és a presztízse is nagy. Mi utoljára 2011-ben voltunk kinn, Kína mögött a csoport harmadik helyén végeztünk.

Idén 10 együttes vesz részt a tornán, és csak felső korhatár van természetesen. A brazilok jöttek talán a legfiatalabb csapattal, ennek ellenére tegnap 2-1-re lenyomták a belgákat. A mérkőzések 2*40 percig tartanak, amit jó tudni, ha netán gólok számára fogadunk!

Franciaország tehát házigazda (mint minden évben :D) és nem is tétlenkedtek első meccsükön. Az Egyesült Államokat 4-1-re verték meg Coeff, Imbula, Bahoken és Ghezzal góljaival. A franciák a gólokat a 37., 40., 77., és 80. percben rúgták, tehát tisztán látszik, hogy az amerikai ifik nem bírták a játékrészek végét.

A gallok egyébként igencsak erős csapattal vágtak neki a tornának, Ghezzal, Mendy, Diallo neve ismerősen csenghet, de aki a Ligue II-t is követi, annak még jópár név ismerős. Ráadásul a torna talán legrutinosabb csapata a francia, mert amíg a braziloknál például rengeteg 17-18 éves játékost is találunk, a franciák tele vannak 20-21 éves labdarúgókkal, akik már a felnőtt csapataikban játszanak, nem is akármilyen szinten!

Kongó ma mutatkozik be, ők az első napon pihentek, mivel egy csoportban 5 csapat van. Kongó keretében 5 otthon játszó futballistát találunk, de van spanyol, ír, tunéziai és persze jópár francia légiós. A légiós kifejezés persze erős még ennél a korosztálynál, inkább nevezzük őket akademistáknak. Olyan nagy név nincs a csapatban, talán Ndonga, akit már a felnőttek közt is láthattunk, de nem akkora kaliberű játékosok, mint amilyeneket a franciáknál találunk.

A gallokat egyébként Willy Sagnol irányítja, a Bayernben is megfordult BL győztes labdarúgó, aki hátvédet játszott aktív éveiben. Most az utánpótlással foglalkozik, és mint az első meccsük is mutatja, nem végez rossz munkát. A francia utánpótlás igencsak erős, és egész biztos, hogy ebben a keretben is több olyan focista van, akik 2-3 év múlva a felnőtt válogatott alapemberei lesznek!

Kongónak nem lehet más a célja ezen a meccsen, mint a tisztes helytállás, de az is meglepő lenne, ha félidőig kihúznák döntetlennel. Egyszerűen más szintet képviselnek a franciák, és ha a kongóiak még fizikailag bírnák is, technikailag nem ütik meg a franciák szintjét!

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,