Sportfogadás tippek: Forma 1 - Magyar Nagydíj

2017-07-30
Érdekesen alakult a szombati időmérő a Magyar Nagydíjon, hisz a rajtrács úgy néz ki, hogy két Ferrari indul az élről, aztán jön a két Mercedes, a két Red Bull, és meglepetésre a két McLaren. Hogy ebből mi lesz?!

Forma 1 - Magyar Nagydíj

Ki végez előrébb: F. Alonso - N. Hülkenberg (Magyar Nagydíj, futam)

Online sportfogadás tipp: Hülkenberg jobb lesz, mint Alonso

TippmixPro odds: 2.40

Kezdés: vasárnap 14:00

 

Már az időmérő edzés is izgalmas volt, mert a szabadedzések alapján nem lehetett tudni, hogy a Red Bull valamelyik pilótája, esetleg a 3. szabadedzés legjobbja, Vettel végez az élen. Ráadásul azt sem lehetett kizárni, hogy Hamiltonék csak altatnak, és végül a Mercedes pilótája lesz a legjobb.

Végül is Vettel nyert, sőt az utolsó körében Raikkonen is odapirított. Csapattársát nem előzte meg, de a 2. helyre befért. A két Ferrarit követi a Mercedes, méghozzá Bottas és Hamilton sorrendben, de ha úgy jönnek el a rajt után, hogy Bottas marad harmadik, Hamilton pedig a negyedik, akkor a finn Bottas valamikor maga elő engedni majd brit csapattársát. Elvileg.

Verstappen és Ricciardo foglalja el az 5. és 6. rajtkockát, majd jön a mét McLaren, Alonso és Vandorne. Ez vaskos meglepetés, a MCLaren (is) sok újítással érkezett, és nagyon úgy tűnik, rövid távon ezek az újítások működnek. Viszont kérdés, mi lesz a versenyen, amikor másfél órán kell körözni, és a hírek szerint elég meleg várható.

Alonso az Osztrák Nagydíjon az első körben kényszerült kiállni, aztán a Brit Nagydíjon sem ért célba, ott 32 körig bírta a technika. A mi tippünk, hogy a spanyol pilóta bár nagyon érzi ezt a pályát, a McLaren megint nem fogja bírni a versenytempót. Egy-két körre már jó  az autó, megvan a sebesség, de a verseny az más tészta. Nico Hulkenberg egyébként 5-ször volt idén top10-es, Alonso egyszer fért be a 10-be. Ha Hulkenberg a váltócsere miatt nem kap 5 rajthelyes büntetést, akkor a 7. helyről indul. Szóval ez a pálya fekszik a Renaultnak is, Palmer is befért az időmérőn a top10-be.

Az odds tehát 2.40, hogy Hulkenberg előkelőbb pozícióban végez, mint Fernando Alonso. Sajna a McLaren olyan kocsi idén, amellyel elég sok a probléma, és elég tipikus lenne, ha most is történne például Alonsóval valami. Simán lehet, hogy most a technika bírná, de valami balesetbe keveredik, mint Ausztriában is. Valahogy ez az Alonso-McLaren házasság nem az igazi, így a mi tippünk most az, hogy Hulkenberg a spanyol világbajnok előtt ér célba. Ehhez feltehetően az kell majd, hogy Alonso alatt megadja magát a technika. De ha mégsem, Hulkenberg akkor is megelőzheti, mert a Renault is jó ezen a pályán, az autója pedig megbízhatóbb, mint a McLaren.

Címkék: sportfogadás, tipp,