Sportfogadás tippek: FC Barcelona - Manchester City

2015-03-18
Februárban a Man. City-Barca meccsen vendég-győzelem született, így a City nagyon nehéz helyzetbe került. Ráadásul nincs jó formában az angol együttes, meglepetés lenne, ha megnehezítené a City a katalánok dolgát.

 

FC Barcelona - Manchester City

Tipp: Félidőben vezet a Barcelona

Odds: 1.75

Iroda: bet-at-home

Kezdés: ma 20:45

 

Február 24-én, Manchesterben a párharc első találkozóját az FC Barcelona nyerte 2-1 arányban. Fél óra alatt eljutott 2-0-ás vezetésig a Barca, aztán Agüero is betalált a 2. félidőben, és kialakult a 2-1-es végeredmény. A találkozó végén még büntetőhöz jutott a katalán együttes, de Messi kihagyta, a kipattanó labdát pedig egy csukafejessel a kapu mellé küldte... Ha az bemegy, akkor 3-1, és vélhetően el is dől a párharc, de nincs ha. A Barca 2-1-re nyert idegenben, valószínűleg minden spanyol aláírta volna meccs előtt az egy-gólos idegenbeli sikert.

Nézzük a ma esti várható kezdőcsapatokat:

FCB: ter Stegen-Alves-Pique-Mathueu-Alba-Rakitic-Mascerano-Iniesta-Neymar-Suarez-Messi

Man. City:: Hart-Zabaleta-Kompany-Mangala-Kolarov-Fernando-Yaya Touré-Milner-Silva-Nasri-Agüero

A Citynél ne léphet pályára az első meccsen kiállított Clichy, a Barcában pedig a sérült Busquetset kell pótolni. Clichy helyét vélhetően Kolarov veszi át, Busquets posztján pedig Mascerano játszik, és a védelemben Pique mellett Bartra vagy Mathieu kap helyet.

Az első meccsen a katalán együttes szokásához híven sokat birtokolta a labdát. Ez ma is így lesz, és ha idegenben képes volt a Barca 60%-os labdabirtoklásra, otthon a 65-70%-ra is jó esély van. A City a kontráiban bízhat, és abban, hogy Yaya Touréval erősebb lesz a középpálya. Ugyanakkor tény, hogy a City nincs jó formában, a Barca elleni zakó után elverte Pellegrini csapatát a Liverpool, és ami szenzáció, a Burnley is.

Ezzel szemben a Barcelona csapata remek formában focizik meccsről meccsre. Nem minden mérkőzésen adtak bele 100%-ot Messiék, de mostanában nem nagyon kell izgulniuk a katalán szurkolóknak, hogy nyer-e szeretett csapatuk.

A Messi-Neymar-Suarez trió ma sem fog szórakozni, Iniesta pihenten lép pályára, hétvégén Alba és Alves sem játszott, szóval nagy meglepetés lenne, ha a katalánok otthon nem tanítanák móresre az angolokat. Jobb csapat a Barca, és jobb formában is van. Idegenben is dominált a katalán együttes, a Camp Nouban sem lesz ez másként.

Ami a tippelést illeti, mi a gránátvörös-kékek félidei vezetésére voksolunk. Az első meccsből kiindulva nem nagyon tehetünk mást, hisz a Barca idegenben is lefocizta a City-t. Vélhetően most is az első játékrészben lesz élesebb a spanyol együttes, és szeretnék már végleg megtörni az angolokat az első játékrészben. Az Etihadban 30 perc kellett a 2-0-ás vezetéshez Suarezéknek, otthon is hasonló forgatókönyv várható. Ráadásul a Barcának vasárnap fontos meccse lesz a Real Madrid ellen, ott már könnyen előfordulhat az, hogy nem adnak bele 100%-ot, próbálnak energiát spórolni. Az első játékrészben viszont tudatosítják Messiék a City játékosaiban, hogy melyik a jobb csapat! A mi tippünk az, hogy ez első félidőt az FC Barcelona nyeri!

Sok sikert a tipphez, és jó szórakozást a meccshez!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,