Sportfogadás tippek: FC Barcelona - Cordoba

2013-01-10
A Barcelona ma este 2-0-ás előnyről várja a Cordoba elleni visszavágót, ami több, mint kényelmes előny, A katalánoknál több kulcsjátékos pihenőt kap a Malaga elleni fellépés előtt!

 

FC Barcelona - Cordoba

Tipp: 1. félidő 2.5 gól alatt

Odds: 1.44

Iroda: bet365

Kezdés: ma 21:30

 

Az FC Barcelona ma este a Cordoba együttesét fogadja a spanyol Király Kupában. A 2-0-ás előny kényelmesnek nevezhető, a visszavágó csak formalitásnak tűnik! Tito Villanova mester nem lesz ott a padon, mivel a betegsége miatt New Yorkban tartózkodik majd a mérkőzés időpontjában. Aligha aggódik a Barca trénere e meccs miatt, inkább a hétvégi Malaga elleni fellépés az, ami picikét aggaszthatja. Láthattuk, a Malaga milyen focit mutatott be a Real ellen...

A katalán sztárcsapatból többen pihenőt kapnak, már a hétvégére gondolván. A védelemben Pique kap pihenőt, a középpályán nem lesz ott a két játékmester, Iniesta és Xavi! Perzse a Barca nélkülük is remek csapat, de mégsem ugyanaz.

A védelemben kezdhet Adriano, akinek pont jól jön ez a kupameccs, hogy ismét formába lendüljön kisebb sérülése után. Kezdhet Montoya és Bartra is, mégiscsak szkni kell a légkört nekik is, valamint Mascerano. Középen Song is igen sok játékpercre számíthat, ha már itt van, meg is kell mutatni, bár őszintén szólva így utólag rá semmi szüksége nem volt a Barcának, könnyen lehet, hogy a nyáron odébbáll. Thiago és Sergi Roberto is reménykedhet, hogy kezdő lesz, de Fabregas játékát sem zárhatjuk ki! Ha minden igaz, Messi játszik, társai elöl a Tello-Alexis-Villa trióból kerülnek ki!

Nem lehet ráfogni erre a Barcára sem, hogy tartalékos, de mégsem a legideálisabb!

A Cordoba labdarúgói tisztában vannak a sorsukkal, nekik egy céljuk lesz, megúszni világraszóló zakó nélkül! Egyébként az odavágón volt több veszélyes akciójuk, így a katalánoknak a védekezésre is oda kell figyelniük. A fiatalok, mint Bartra vagy Montoya sokkal koncentráltabb játékot nyújt majd, mint egy esetleges Puyol-Pique duó.

A Barca valószínűleg hozza majd a 70-30-as labdabirtoklási arány, és a vendégek biztosan a kontrákban bízhatnak, amit majd a félpályánál elfojtanak Songék. A lényeg a hazaiaknál, hogy a labda náluk legyen! Ezzel pedig ritkán van probléma. Most, hogy Xavi és Iniesta nem lesz, direktebb lesz a katalánok játéka, Thiago, vagy épp Tello sem az a labdarúgó, akik sokat dajkálnák, de hiába lesz netán több kapuralövés, mint Xavival és Iniestával a középpályán, a minőségi gólhelyzetekből kevesebb alakul majd ki! Ráadásul aligha lesz könnyű áttörni a Cordoba védelmét, ők tutira behúzódnak majd, és megszállják a 16-os környékét. Azt meg tudjuk, hogy a Barca focistái meccsenként egy-két átlövésnél többet nem nagyon kísérelnek meg. Néha Adriano gondol egy merészet, de a többiek még a gólvonalat is kicseleznék legszívesebben.

Barca fölény, de kevesebb mint három gól a tippünk a félidőre!

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,