Sportfogadás tippek: FC Barcelona - AS Roma

2015-11-23
Ezen a hétfői napon sem bővelkedünk eseményekben, érdemes ezt a napot mentális pihenésre használni a sportfogadást illetően, vagy kicsit előre tekinteni, mi is vár ránk a következő napokban. Pl. egy Barca-AS Roma meccs a BL-ből, rögtön a keddi napon.

FC Barcelona - AS Roma

Tipp: FC Barcelona góljai: 2.5 felett

Odds: 1.81

Iroda: winmasters

Kezdés: kedd: 20:45

 

A Bajnokok Ligája sorozat E-jelű négyesében az FC Barcelona áll az élen, igazából megerőltetés nélkül gyűjtött össze 10 pontot. Ez a 10 egység duplája az AS Roma 5 pontjának. A Leverkusen 4 egységgel a harmadik, és a BATE is nyert már egy meccset (pont az AS Roma ellen), így három ponttal még reménykedik a továbbjutásban.

Az 5. körben a katalán FC Barcelona szeretné maga részéről letudni a kötelezettségeket a csoportkörben. A cél az AS Roma legyőzése, mi is lehetne más. Hétvégén Neymar és Suarez vezérletével 4-0-ra nyert a Blaugrana a Bernabeuban egy történelmi klasszikuson. A Barca nem játszott extrát, így sikerült 4-0-ra nyerni, ráadásul Messi nélkül. Bejött ugyan a Pulga a meccs utolsó perceire, de Messi egyelőre még nagyon formán kívül van, csak arra ügyelt, nehogy egy felesleges mozdulatot tegyen. Mi valljuk, hogy csak azért lépett pályára, hogy Ronaldót idegesítse, vagy ha befújnak egy büntetőt, azt bevarrja. (Egyébként ez az el Clásicó bizonyította, hogy mennyire függ a Barca Messitől, és mennyire a Madrid Ronaldótól, de ez más lapra tartozik)

Amíg a katalán együttes gálázott egy másik top csapat ellen, addig az AS Roma hétvégén csak 2-2-es döntetlenre volt jó a Bologna otthonában. (Csak úgy mellékesen jegyezzük meg, a Bologna a 20 csapatos Serie A-ban a 17. helyet foglalja el jelenleg.)

Ami a BL-t illeti, ebben az E-csoportban a Barca összesen két gólt kapott, addig a másik három együttes már 10 kapott gól fölött tart. Ugye a Barcát sosem a kemény védekezéssel azonosítjuk, de ezek a számok beszédesek.

 

Az igazi Barca

Rómában, az Olimpicóban a Barca alibizett. -Ezt nyilván az AS Roma-fanok cáfolják, a katalán csapat szurkolói tudják. A találkozónak egyetlen olyan momentuma volt, amely azért beleégett mindenki emlékeibe, ez pedig Florenzi félpályáról lőtt gólja, amit ter Stegennek akasztott. Kegyetlen nagy dugó volt, ezt kár tagadni. A Barca, akárcsak a Matyi,- tudjátok, a Ludas- háromszor adja majd vissza. Ja, és akkor még örülhet majd az AS Roma, ha 'csak' háromszor. Mert ha egyszer Neymarék kinyitják a gólzsák száját, nincs az a Róma-védelem, amely gátat szabna a gólcunaminak.

Az egyszeri Barca-fan egy dologtól fél e meccset megelőzően. Na, nem attól, hogy 'csak1 1-2 hazai gólt lát, netán a olasz együttes valamilyen csoda folytán pontot szerez. A félelem abból adódik, hogy egy-két olasz bekk Gepetto mesternek képzeli magát, és elkezdi Neymar-t faragni. Ugye, ne menjünk Messire, a szombati el Clásicón Isco agya borult lila ködbe, és olyat rúgott a brazil zseni térdébe, amilyet csak bírt. Pedig Isco nem erről híres, mégis elpattant nála valami. Gondoljunk csak bele, amikor Naingolan már a 3. kötényt kapja, és a 4 bringa-cselt veszi be, előbb-utóbb csak az eszébe jut, hogy eljött az idő. "Most felrúgom' -morfondírozik, és ő az a srác, aki meg is teszi. A katalán-fanok meg imádkoznak, hogy jajj, csak azt ússzuk meg. Szegény Rafinha nem úszta meg...

De ha picit mégis messzebbre megyünk, meg kell említeni a Barca hivatalos szezonnyitóját, a Gamper Kupát. Idén az AS Roma volt a katalán együttes ellenfele, de Messiék kegyetlen nagy fölényben játszottak, el is szállt egy két római agya igen korán. Macska-egér játék folyt, amíg Neymarék a gólokat rúgták -meg a nagyobbnál-nagyobb ziccereket szórakozták el-, addig az olaszok csak a sárgákat gyűjtögették. Barátságos labdázgatásnak indult a meccs, aztán félidőig már 4 sárga lapot kellett felmutatni. A 2 félidőre Lucho kicserélte a csapatát, de Rakitic azért még egy góllal hozzászólt a meccshez, és lett 3-0 úgy, hogy a Barca 8-10 gólt is lőhetett volna, ha komolyan veszi. Azon a nyári meccsen pl. a kaput eltaláló lövések száma 11-1 volt a gránátvörös-kékek javára, de úgy, hogy a hazai együttes tényleg csak szórakozott. Aki meg nem hiszi, járjon utána. Ki tudja, mennyi a vége, ha gólra játsszák, de Messiék célja sem az volt, hogy megalázzák ellenfelüket.

 

Mi várható kedden ezek után?

Ha röviden szeretnénk fogalmazni, akkor 4-0. Ha hosszabban akkor meg kell említeni, hogy Iniestáék olyan könnyedén nyerték meg a klasszikust hétvégén, hogy azt maguk sem gondolták volna. A korábbi Barca-Real párharcokon érezni lehetett, hogy a Barca ott a 60. perc környékén fizikálisan nem partnere a Real Madridnak, itt erről szó sem volt. Maradt tehát nafta a tankban, ez nem jó hír az olaszok számára. Ráadásul az a 0-4 még nagyobb önbizalommal ruházta fel a katalánokat, nem mintha Neymarnak vagy Suareznek valaha is önbizalom-hiánya lett volna. Iniesta újra gólt szerzett, Raktic sérülése után a szürke 50 árnyalata közül a legszürkébb volt, mégis hiba nélkül hozta le a meccset, nagyon hasznosan focizott. Alba, Alves, Sergi Roberto nem játszotta túl posztját, mindenki a saját feladatával foglalkozott. Mint kiderült, Mascerano sérülése nem súlyos, kisebb zúzódást szenvedett. Játéka kérdéses kedden.

 

Ha mély a talaj, azabaaj, ha billiárdasztal simaságú, azisbaaaaj ?!

"Alig láthattunk futballt ezen az estén, de hogyan is lehetett volna focizni ilyen körülmények között?"- nyilatkozta Rudi Garcia, az AS Roma mestere a hétvégi, Bologna elleni találkozó után (2-2). Biztosan igaza volt, de jó hír, hogy a Camp Nou talaja kifogástalan lesz kedden, futballra alkalmasi! Lehet, hogy jól jönne a bolognai mocsár kedden ... Meglátjuk, de kifogásnak biztosan keskeny lesz, hogy túl jó volt a pálya tajala, a Serie A-ban nem ehhez szoktak hozzá.

A Bologna ellen Salah és Gervinho a keretben sem volt, hogy kedden mi lesz, egyelőre nem tudni. Az AS Roma hivatalos honlapja mintha már most szeretné elfejteni azt, ami még meg sem történt. Hétfőn, délelőtt 10:50 van, ám egy-két fotón kívül semmit sem találunk a Farkasok hivatalos honlapján, ami kötődne a keddi mérkőzéshez. Na sebaj, azért nagyjából lehet sejti, hogy kik és milyen hadrandben lépnek pályára a vendég-oldalon, de ahogy ez a cikk is főleg az FC Barcáról szólt, úgy a keddi meccs is inkább a katalánokról szól majd! Ugyanakkor gólt a római srácok is lőhetnek, azért a Pique-Mathieu páros két meccset egymás után ritkán hoz le hiba nélkül. De őszintén szólva 4-1 vagy 4-0, nem számít. Legalábbis nekünk biztosan nem, a mi tippünk ugyanis az, hogy a Barca min. 3 gólt szerez ezen a találkozón (1.81). A Barcelona a legutóbbi BL fináléjában egy ennél a Rómánál bőven jobb Juvénak is gurított hármat semleges pályán. Az a Juve az utóbbi évek legerősebb olasz klubcsapata volt, de nem úszta meg három alatt. Az AS Roma sem fogja...

 

Címkék: sportfogadás, tipp,