Sportfogadás tippek: FC Barcelona - AFC Ajax

2014-10-21
A Bajnokok Ligája sorozat F csoportjában a az AFC Ajax Amszterdam a Barcelonához látogat. A meccs egyértelmű esélyese a katalán csapat, de ahogy mondani szokták, a labda gömbölyű.

FC Barcelona - Ajax

Tipp: 2.5 gól felett

Odds: 1.36

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:45

 

Az F csoportban a PSG vezet, a Barca második, az Ajax pedig a harmadik helyen áll, megelőzve az APOEL-t. A papírformát tekintve a PSG és a Barca lép majd tovább, az Ajax pedig a harmadik helyet célozhatja meg.

A Barca az első fordulóban otthon megverte az APOEL-t, majd elment Párizsba, és kikapott. Most ismét otthon lép pályára a katalán csapat, a cél pedig a három pont megszerzése. Tudjuk jól, hogy hétvégén el Clásicó majd Madridban, de ezt a meccset sem lehet félvállról venni.

Luis Enrique valószínűleg nem az alapcsapatot küldi pályára, de a katalánoknál a kiegészítő emberek is tudnak valamit. Nézzük a várható kezdőcsapatokat:

Barcelona: ter Stegen-Alves-Matthieu-Mascerano-Adriano(Montoya)-Xavi-Busquets-Sergi Roberto-Munir-Messi-Neymar

Ajax: Cilessen-van Rhijn-Veltman-Moisander-Viergever-Klaasen-Serrero-Andersen-El Ghazi-Schöne-Sigthorsson

A katalánoknál pihenhet Pique, Alba, Pedro, Rakitic és Iniesta is. Persze a padon ott lesznek, hisz könnyen lehet, hogy szükség lesz a szolgálatukra. Hétvégén az Eibar ellen is jönniük kellett. Apropó, ha már a hétvégi találkozóról ejtünk szót, meg kell említeni, hogy Sergi Robertót kényszerűségből le kellett cserélni, de a hírek szerint ma pályára léphet. Adriano pályára lépése viszont kérdéses, tegnap edzést is mulasztott, szóval jó esély van rá, hogy Montoya játszik majd a védelem egyik szélén.

A Barcának papírforma szerint nyerni kell, viszont nem szabad lebecsülni az Ajaxot. Ez a csapat remizett a PSG-vel, és Hollandiában évek óta egyeduralkodó. Ugyanakkor tény, hogy a holland bajnokság azért valamivel gyengébb, mint a spanyol, ráadásul itt a La Liga egyik legjobbja lesz az ellenfél. Egész biztos, hogy az Ajax gólokat fog kapni, de arra is jó esély van, hogy kap is. A Barca védelme nem lesz összeszokott, a középpálya sem lesz annyira stabil, mint lenne Rakitic-csel és Iniestával. Samper pályára lépéséről is hallani például, szóval simán lehet, hogy el Ghaziék is betalálnak. Ráadásul a katalán kaput ismét ter Stegen védi majd, aki Párizsban nem volt a helyzet magaslatán. Ha a katalán srácok gondolatai elkalandoznak, simán kaphat gólt a Barca is. Schöne szabadrúgásai például életveszélyesek. Hiába mondogatják a katalánok, hogy egyelőre csak ezzel a meccsel foglalkoznak, de ez biztosan nincs így, ha így lenne, akkor nem lenne kérdés például Iniesta vagy Rakitic játéka. Az Ajaxnak simán van esélye gólt szerezni, de a Barca egyedül összehozhatja a tipphez szükséges három gólt!

Tipp: 3-1

Címkék: sportfogadás, tipp,