Sportfogadás tippek: F1 - Brit Nagydíj

2016-07-10
Az utóbbi évek Mercedes dominanciája a brit nagydíjon is érzékelhető, az utolsó három versenyt a Mercedes pilótái nyerték. Kettőt Hamilton, egyet pedig Rosberg.

Brit Nagydíj - 2016

Tipp: Hamilton nyer

Winmasters odds: 1.44

Kezdés: vasárnap 14:00

 

Ahogy az előző, úgy az idei év is a két Mercedes pilótáról szól. A világbajnok vagy Hamilton lesz, vagy Rosberg. Olyan előnye van a Mercedesnek még mindig, hogy más pilóta maximum egy-egy nagydíj megnyeréséről álmodhat, összetettben senkinek sincs esélye a Mercedes versenyzőin kívül.

Kilenc futam után Rosberg 153 ponttal vezet, második Hamilton 142 egységgel. Hamilton óriási előnyt adott német kollégájának az első négy futamon, hisz amíg Nico négy futamból négyet nyert, Hamilton 2, 3, 7, 2 helyezéseket hozott 'csak'. Aztán az elmúlt négy versenyen fordult a kocka, Rosberg pl. csak egyszer állt dobogóra, Hamilton viszont az utolsó négy nagydíjból 3-at megnyert.

Jön a Brit Nagydíj, ami egyértelműen Hamilton hazai versenye. Ismeri a pályát, szadabedzéseket, időmérőt, mindent nyert ezen a hétvégén, amit csak lehetett.

Regisztrációs bónusz akár 70.000 Ft értékben

Az időmérőn Hamiltonnak egy gyors körét elvették, mivel kiszélesítette a pályát szabálytalan módon. Egy körre maradt ideje, ha hibázik, akkor a 10. helyről indul. Volt tehát rajta nyomás, de futott egy közel tökéletes kört, 1:29:287-es idővel, míg Rosbergnek csak 1:29:606-ra futotta erejéből. Nagyjából 3 tized van a két pilóta között körönként, ami nem gyenge. Itt bizony rajt-cél győzelem várható, de ha netán Rosberg meg is előzné a rajtnál Hamiltont, a brit pilóta úgyis visszaelőzné. Agresszívebb, és pláne az lenne hazai közönség előtt. Verstappen és társai, a mezőny többi része akkor kezdhet futamgyőzelemben gondolkodni, ha a két Mercedes kiüti egymást a versenyből, de reméljük, hogy vigyázni fognak egymásra. Idén már kétszer volt affér kettejük között, ebből is látszik, hogy nem a mezőnnyel, hanem egymással versenyez a két pilóta, Rosberg és Hamilton.

(Egyébként pedig esővel riogatják a nézőket, versenyzőket -ami Angliában nagyjából mindennapos- és esőben Hamilton és Rosberg összevetésében a németnek még kevesebb az esélye)

Címkék: sportfogadás, tipp,