Sportfogadás tippek: Európa Liga-kombi

2016-03-17
Ezúttal nem egy, hanem két meccsről hozunk tippet. Hogy melyik ez a két meccs a nyolc közül, és mik a tippek, a cikkből kiderül!

 

Csütörtökön jönnek a visszavágók az EL nyolcaddöntőjeit illetően. Egy-két párharc eldőlni látszik, de bortulhatnak a papírformák. Nézzük is, mely tippeket szűrtük ki az EL-ből, és azt is, hogy miért!

 

Man. United - Liverpool

Tipp: 1.5 gól felett @ 1.35 (sportingbet)

 

Az odavágót Liverpoolban 2-0-ra a 'pool nyerte, így nagyot lépett a top8 felé. Persze 2-0-ról fel lehet állni, egy-két perc alatt lehet rúgni két gólt, más kérdés, hogy a jelenlegi Unitedet elnézve ez nem tűnik ilyen egyszerűnek. Van Gaal csapata vergődik, de a holland tréner fanyar humorral van ellátva. Nem is oly rég nyilatkozta, hogy nem is érti a szurkolók kifakadásait, hisz még három sorozatban állnak. Ez mondjuk tény, bár az FA Kupában nem bírtak el a WHU-val, aztán az EL-ben a kiesés szélén táncol a csapat, és ugye a bajnokságban is 4-5 hellyel rosszabb pozícióban vannak a Vörös Ördögök, mint az optimális lenne.

Ami mentségére legyen szólva a Unitednek és Van Gaalnak, hogy az angol csapatok kegyetlenül le vannak terhelve, és a Unitedet kegyetlen sérüléshullám is sújtja. Persze bő a keret, de hiába bő, ha a fele sérült, a másik felének meg mindig játszani kell. Egy Rooney pl. nagyon hiányzik.

A Manchester tehát két-gólos hátrányból indul, ennek ellenére otthon mindent meg kell tenni a továbbjutás érdekében. Egyrészt a szurkolók miatt, másrészt önmaguk miatt. A két-gólos hátrány miatt a Unitednek nincs mire várni, meg kell próbálni ledolgozni. Nyílt futballt várhatunk, ezt a találkozót vélhetően Anderék irányítják majd, de ahogy tegnap a Bayern-Juve esetében, könnyen itt is előfordulhat, hogy a kontrákra építő csapat, azaz a Liverpool szerez majd vezetést. A tipp szempontjából ez sem tragédia, otthon azért küzdeni fognak a United focistái legalább a vereség elkerüléséért, ha pedig a hazai csapat lövi az első gólt, akkor minden meg fog tenni, hogy kiegyenlítse a párharc állását. A Liverpoolnál Skrtel és Moreno (két alap védő) kihagyja a meccset, ez sem tesz rosszat a tippnek vélhetően.

 

Sevilla - Basel

Tipp: Sevilla győzelem @ 1.44 (sportingbet)

 

A Sevilla egyértelműen a legnagyobb kupa-specialista csapatok közé sorolandó. Az UEFA Kupát, az EL elődjét is kétszer nyerte meg még Luis Fabianóval, aztán rá pár évre az EL-ben is csillog az andalúz együttes. A legutóbbi két kiírást megnyerte, és most is áll még, szóval nem kizárt, hogy a döntőig jutnak Emery-ék, és ha már ott vannak, meg is nyerik. Ez a Sevilla-Basel pikáns meccs, hisz a döntő majd Bázelben lesz, ezért a svájci együttes is nagyon szeretne fináléig jutni.

Az odavágón nem született gól, így minden nyílt maradt. A Baselnek valahogy gólt kéne találni, és akkor a Sevillának min. kettőt kéne lőni, 1-1-es döntetlennel már a svájciak mennek tovább.

Igen ám, de a Sevilla otthon félelmetes sorozatban van. Utolsó 16 tétmeccsét egyaránt megnyerte, ez a sorozat pedig önmagáért beszél. A Baselnél Bjarnason és Lang játéka kérdéses, két alapemberről van szó. Lang a védelemből hiányozhat, Bjarnason pedig egy gólérzékeny támadó középpályás. Degen, Akanji és Samuel sem léphet pályára a svájciaknál, így azért a védekezést illetően lesznek/lehetnek bajok. Hazai oldalon N'Zonzi, Vitolo, Pareja és Konoplyanka nem játszik, de így is Emery van jobb helyzetben. A Sevillát feldobhatta a Villarreal ellni 4-2-es hétvégi bajnoki győzelem is, otthon egy Basel nem lehet ellenfél, ismerve az andalúzok impozáns hazai szériáját! Meg amúgy sem, az RSP-be az igazán nagy csapatok sem nyerni járnak!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,