Sportfogadás tippek: Etiópia - Nigéria

2013-01-28
Az utolsó csoportkörök zajlanak az Afrika Kupán, ahol kedden a C jelű négyes két mérkőzésére kerül sor, és még mind a négy csapatnak van esélye a továbbjutásra.

Etiópia - Nigéria 

Kezdés: 01.29. 18:00

Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 2.05
bet365

Ez a csoport a következőképp alakult: Az első körben Etiópia kisebb meglepetést okozott azzal, hogy 1-1-es döntetlent ért el a címvédő Zambia ellen, no ez még magában talán nem is lenne akkor szenzáció, viszont mindezt 10 emberrel tették, 0-1-es hátrányból. Nigéria eközben szintén remizett Burkina Faso ellen, majd a második körben Zambia ellen is. Ami miatt fájó lehet számukra ez a két X, hogy mindkét esetben a hajrában kapták az egyenlítő gólt. Burkina Faso a 94. percben talált be, míg Zambia a 85.-ben büntetőből. Etiópia a torna eddigi legnagyobb pofonját szenvedte el a második meccsen, 4-0-ra kaptak ki Burkina Faso ellen.

Etiópia így nem túl fényes gólaránnyal az utolsó helyen áll, azonban, ha kedden nyerni tudnak és Zambia kikap, akkor továbbjuthatnak, de nekik mindenféleképp kell a három pont. A Szuper Sasoknak többféle forgatókönyv is jó lehet, de ehhez minimum egy döntetlent kell elérniük.

Ha az Etiópok keretét vizsgáljuk, akkor ismert nevekre nem fogunk bukkanni, ugyanis szinte kivétel nélkül mindenki hazája bajnokságában játszik, ami viszont pozitívum náluk, hogy elsősorban két csapatra (Dedebit. Saint George) épül a keret. A Nigéria-i csapatban viszont nem egy olyan futballista nevével találkozhatunk akik itt Európában neves csapatokban rúgják a bőrt. Csatárposzton kifejezetten erősek, Moses a Chelsea labdarúgója, Musa a CSKA Moszkvát erősíti, de a legnagyobb fegyverük Emenike, a Szpartak Moszkva kiváló csatára. Utóbbi szerezte egyébként mindkét nigériai gólt eddig a tornán. De a középpályájuk is remekerőkből áll, John Obi Mikel az egész csapat legismertebb tagja, míg Yobo a védelemből a legrutinosabb.

Az azért látszik, hogy minőségbeli különbség van a két gárda között, de nem szabad ezt az etióp válogatottat lenézni. Zambia ellen is hatalmas szívvel játszottak emberhátrányban is, és maximálisan megérdemelték azt az egy pontot. Burkina Faso ellen is sokáig jól tartották magukat. Nekik itt már nincs vesztenivalójuk, menniük kell előre és valahogy megszerezni a győzelmet. Eddig sem az volt jellemző rájuk, hogy betömörülnének, most pedig pláne nem fognak. Könnyen lehet, hogy találnak majd egy gólt, viszont mivel hátul hihetetlen instabilak, így meglepő lenne, ha a fiatal, tehetséges játékosokból álló Nigéria ezt nem tudná kihasználni. Akár a Szuper Sasok lehozhatják a 3 gólt, egyáltalán nem lenne meglepő, ha ennyit termelnének. Érdekes statisztika, hogy a legutóbbi 5 Afrika Kupán az utolsó csoportkörben a meccsek közel felén megvolt a 2,5 gólnál több. Egyelőre ez idén sincs másképp, hisz az A és a B csoportban is potyogtak a gólok.

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,