Sportfogadás tippek: Úszik a Barca bajnoki címe (is)?

2016-04-19
Elfogyott a katalánok előnye! Négy forduló óta nyeretlen a Barca, miközben a rivális madridi csapatok sorra szállítják a győzelmeket.

Így állnak jelenleg a dobogósok a Primera Divisiónban:

1   33  24  88  29  +59  76    
2   33 24 4 5 57 16 +41 76    
3   33 23 6 4 98 30 +68 75  

 

A Barca annak ellenére is vezet, hogy négy forduló óta nyeretlen. Ebből is látszik, hogy brutális előnye volt a lehetőségekhez képest. A 30. fordulóban azonban megtört valami. Jött a Villarreal elleni remi, aztán a Real elleni zakó a Clásicón. Ezt még valahogy túlélte volna a Barca, de jött a Sociedad elleni vereség, majd amire senki sem számított, a Valencia elleni zakó hazai pályán. Sikerült kikapni attól a Valenciától, amely csapat most a kiesés elöl menekül...

A Barca gödörben van, és ne feledkezzünk meg a BL-ből való kiesésről sem.

A BL-re visszatérve az Atletico és a Real Madrid viszont még ott van a Bajnokok Ligájában, a két madridi együttes még kettős terhelésnek van kitéve, míg a Barcának már csak a bajnokikra kell koncentrálni.

 

A Barca sorsolása a legkönnyebb

 

A Barcának van a legkönnyebb sorsolása. Hétközi fordulóban a Depor otthonában játszik a Barca. A Depor még nem menekült meg a kieséstől, de a 38 pontjával azért jó helyzetben van. Emlékezhetünk rá, tavaly a bajnokság végén a Barca 2-0-ról 2-2-t játszott a Deporral, így a galíciai együttes bennmaradt. Kölcsön kenyér visszajár, egyébként is jó kapcsolatot ápol a két együttes. Aztán jön a Gijón elleni bajnoki otthon, ember el nem tudja képzelni, hogy ott nem nyer a Barca. Aztán a Betishez utaznak a katalánok, az azért lehet egy húzós meccs, de ha előtte kétszer nyernek Messiék, akkor vélhetően lendületből hozzák a Betis elleni találkozót is. Az Espanyolt otthon fogadja a Barca, végül pedig a Granadához utaznak, ami szintén egy érdekes kis találkozó lesz, hisz nagyon valószínű, hogy az andalúzok a bennmaradásért játszanak, a Barcelona pedig a bajnoki címért.

 

Akár már szerdán pontokat veszíthet az Atletico

 

Az Atletico nehezebb, hisz hétközi meccsen a San Mamésben vizitál a Simeone-csapat. A Bilbaót megverni hazai pályán sosem egyszerű. Aztán hétvégén jön a Malaga elleni meccs, de tudni kell, hogy rá három napra már a Bayernnel játszik a 'tico. A Malaga kicsit olyan, mint az Atletico kicsiben, elsősorban az a célja, hogy nem kapjon gólt. Nem is nagyon szokott, egy 0-0-al simán kihúzhatja. Aztán jön a Rayo elleni kis madridi derbi, szintén veszélyes meccs! Aztán megint BL és Bayern, végül az utolsó két körben játszik az Atleti a kiesés ellen küzdő Levante otthonában, és az utolsó körben a Celtát fogadja. Az sem lesz egy egyszerű meccs, pláne nem úgy, ha a Celta még az EL-ért küzd, és nem tétnélküli számára a találkozó.

 

A Villarreal, a Sociedad és a Valencia ellen a Real Madrid sem mehet biztosra

 

A Real Madrid egy pont lemaradásban van, és a Királyi csapat sorsolása sem könnyű. Szerdán a Villarreal-t fogadja a Real, veszélyes kis találkozó lesz. Aztán jön a Rayo elleni idegenbeli meccs, ami első blikkre sima. Ősszel a Madrid 10-2-re nyert a Rayo ellen, de emlékezzünk csak vissza, milyen volt annak a meccsnek a képe, amíg ki nem szórtak két Rayo spílert. simán kikapott volna a Madrid... Aztán a City elleni BL-meccsek között mennek a Sociedadhoz. Ott északon akár meg is éghet a Madrid, a Sociedad a nagyok ellen rendre felszívja magát, példa a Barca elleni 1-0-ás siker. Az utolsó előtti körben a Bernabeuba látogat a Valencia, ami megint necces meccs lesz, hisz a Valencia vélhetően addigra már kivívja a bennmaradást, és tét nélkül játszik. Szintén egy olyan csapat, amely fel tudja szívni magát a nagyok ellen, végül a Depor elleni záró meccs, amit azért előre beírhatunk a Madridnak.

A csapatok sorsolásait elnézve a Barcának vannak a legkönnyebb meccsei (papíron). Az Atleti és a Real még húzós meccsek előtt áll, ráadásul ott van a madridi együttesek számára még a Bajnokok Ligája is. Nincs rá garancia, hogy nem kerül még hullámvölgybe a két fővárosi együttes, azért így egy megterhelő szezon végén 3-4 naponta tétmeccseket játszani nem egyszerű. A Barca pedig ha behúzza a Depor eleni találkozót, visszatalál a helyes útra, és lendületből behúzza a másik négy bajnokit is.

A forma elég aggasztó, de azért a Valencia ellen is megvoltak a helyzetek, ha Fortuna kicsit a Barcával lett volna, máskép alakul a találkozó. Ráadásul mostanában kicsit a sporik is a Barca ellen vannak. Az Atleti ellen egy elmaradt büntető borzolta a katalánok idegeit, és Borbalán spori sem fújt hazai pályát a Valencia ellen. A Depor elleni találkozón fordulhat a kocka, aztán a Gijónt otthon azért mindenképp verni kell, és aztán két nyertes meccs után helyreállt önbizalom mellett már meg lehet nyerni a másik három hátralévő bajnokit!

Tipp: A Barcelona lesz a 2015/16-os La Liga-kiírás győztese @ 1.50 (bet365)

 

A mi tippünk, hogy a Barcelona lesz a bajnok, annak ellenére is, hogy az elmúlt fordulókban nem tudott meccset nyerni. Elvileg a legkönnyebb a sorsolása, és nem kell a BL-re is koncentrálni, míg a riválisoknak igen!

Címkék: sportfogadás, tipp,