Sportfogadás tippek: Dortmund - Schalke 04

2015-02-28
Ma rendezik a Ruhr-vidéki derbit a Schalke és a Dortmund részvételével. Jelenleg a német élvonalban ennél nagyobb derbi nincs, a két szurkolótábor szívből utálja egymást.

Borussia Dortmund - Schalke 04

Tipp: mindkét csapat szerez gólt

Odds: 1.65

Iroda: bet365

Kezdés: ma 15:30

 

A Borussia Dortmund pocsék őszt zárt, kieső helyen telelt a csapat. Aztán, ahogy azt vártuk, tavasszal már egyre jobb formát mutatnak a sárga-feketék, és szó sincs már kiesésről. A BVB jelenleg már a 12. helyen áll. 10 pont választja el Hummelséket a BL-indulástól. Ha ma nyer a Dortmund, akkor farag ebből a 10 pontból, és ki tudja, van még meccs bőven,egy erős hajrával akár még a BL-indulás is összejöhet.

De ezen a derbin nem ez a lényeg, ez nem csak egy meccs a sok közül. Ez egy külön párharc minden évben, mint nálunk a Fradi-UTE. Persze három pontot osztanak itt is a győzelemért, de a szurkolóknak rendkívül fontos, hogy szeretett csapatuk nyerjen, és azt szoktuk látni, hogy a játékosok is tudják ezt. Ezeken a találkozókon nincs alibi, az amúgy is nagy tempót ilyenkor még tudják fokozni a srácok.

Hazai oldalon kihagyja a derbit Piszczek, aki ismét lesérült. Rá 5-6 hét pihenő vár minimum. Kampl influenzás, és Subotic, valamint Kagawa is kapott valami kisebb vírust, de elvileg ők játszhatnak. Grosskreutz, Kehl, és Bender továbbra sem bevethető, így középen ismét a Sahin-Gündogan kettős kezd. Elöl Aubameyang, mögötte Reus-Kagawa-Kuba hármasa. Schmelzer, Subotic, Hummels és Kirch játszhat a védelemben.

A Schalke három belső védővel játszik, ehhez jön még két szélső, vélhetően Uchida és Fuchs. Középen Aogo, Höger és Boateng, elöl pedig Chupo-Moting és Huntelaar. A holland csatár ugyan elméletileg hat meccses eltiltást kapott, de módosították, és játszhat a derbin. Ennek biztos nem örülnek Dortmundban, de a semleges nézőknek azért jó, ha a legnagyobb sztárok is a pályán lesznek. Na meg a gólok szempontjából sem mindegy, hogy a világ egyik legjobb befejező csatára pályán van-e, vagy nincs.

Ezek a derbik mindig jó focit hoznak, és gólokból sem szoktunk hiányt szenvedni. Slágereredmény a 2-1, utolsó hat derbiből 4 is ilyen végeredményt hozott. A mi tippünk most is az, hogy legalább három gólt látunk. Ugye a BVB védelme minden meccsen képes benyelni 1-2 gólt, ráadásul most Piszczek nem is játszik... Ugyanakkor mostanában már a csatárok elég jól termelnek a bajnokságban, Reus, Sahin, Aubameyang azért képes villanni.

Jó kis meccs lesz ez, igazi derbi hangulat, és bizony mindkét együttesnek illene győzelemre játszani, hisz kellenek a pontok a BL-induláshoz. A Wolfi és a Bayern top4-es helyezése megingathatatlan, de ott van a Leverkusen, a 'gladbach, az Augsburg, jön föl a Bréma, szóval nem nagyon szabad pontokat veszíteni, mert sok együttesnek van esélye odaérni a top4-be. Jó meccs, és minimum 3 gól várható!

Címkék: sportfogadás, tipp,