Sportfogadás tippek: Dortmund - Liverpool

2016-04-07
Jürgen Klopp a Liverpool-lal visszatér korábbi sikerei helyszínére, Dortmundba. Érdekes kis találkozó lesz, az biztos!

Dortmund - Liverpool

Tipp: Mindkét csapat lő gólt

Odds: 1.75

Iroda: sportingbet

Kezdés: péntek, 21:05

 

Az Európa Liga negyeddöntői közül talán a legérdekesebbnek a Dortmund-Liverpool találkozó tűnik. Jürgen Klopp személye köti össze a két együttes, miatta lesz pikáns ez a találkozó. Klopp a BVB-vel DFB Kupát, bajnoki címeket nyert, BL-döntőt játszott. Korszakos csapatot épített, aztán elérkezett a váltás ideje, és Liverpoolban kötött ki. Jelenleg az angol csapatnál próbál építkezni, ám nehéz lesz olyan sikereket elérni, mint Dortmundban.

Az biztos, hogy Klopp feltüzeli majd a Liverpool-t erre a találkozóra, számára is fontosabb lesz ez a találkozó egy átlagos meccsnél. De Tuchel számára is fontos, első évében a BVB-vel akár EL-t is nyerhet, óriási eredmény lenne. A BVB jelenlegi edzője remek munkát végez, ám ez találkozó számára is különösen fontos.

Mindkét mester jó helyzetben van, mivel sérült kulcsjátékos egyik oldalon sincs. A BVB-nél azért Gündogan hiányozhat, a Liverpoolnál pedig Benteke az, aki azért hiányozhat, de ilyen kereteknél egy-két játékos kiesése igazából nem gond.

A mi tippünk, hogy kellően feltüzelt csapatok feszülnek majd egymásnak, és még az is lehet, hogy itt a találkozó elején lesz óvatoskodás. Ugyanakkor megeshet, hogy az eleje óvatosabb lesz, a Liverpool EL-meccsei eddig nem a gólesőről szóltak, és Tuchel BVB-je is kevesebb gólt lő, mint anno a Klopp-féle. Ettől függetlenül a Liverpool célja az idegenbeli gól, vagy gólok, a BVB pedig mindenképp előnyt akar kiharcolni a visszavágó előtt, és lehetőleg több gólos előnyt!

Érdekes lehet a meccs Sahin számára is, aki a Real Madrid mellett a Liverpoolban is játszott egy kicsit, mielőtt visszaigazolt a BVB-hez. Vélhetően ő is extrán motivált lesz. Játszik Reus, Mkhitaryan és Kagawa, ott lesz elöl a gólzsák Aubameyang, szóval a BVB kreatív zónája személyi kérdéseket illetően erősebb nem is lehetne jelenleg. Ebben a kvartettben vannak gólok, és egy-egy fejessel Hummels és Sokratis is képes besegíteni.

Hasonlóan fürge, kreatív a vendégek elöl játsszó négyese is. Benteke hiányában, Lallana, Firmino, Sturridge és Coutinho sokat változtatja majd a helyét. Sokratisékat is meg lehet kavarni, simán lehetnek gólszerzési lehetőségei a vendégeknek is. Weideinfeller pedig rozsdásabb lehet, simán benne van, hogy hibázni fog a rutinos hálóőr. Egyébként is jellemzőek a BVB-re a kihagyások, hétvégén a Bréma ellen is kétszer kapitulált a sárga-fekete mezes társaság, ez a Liverpool pedig komolyabb erőt képvisel, mint a jelenlegi Werder.

Várható kezdőcsapatok:
BVB: Weidenfeller-Piszczek-Sokratis-Hummels-Schmelzer-Sahin-Weigl-Mkhitaryan-Kagawa-Reus-Aubameyang
Liverpool: Mignolet-Clyne-Lovren-Sakho-Moreno-Can-Henderson-Lallana-Firmino-Coutinho-Sturridge

Címkék: sportfogadás, tipp,