Sportfogadás tippek: Dortmund - Leverkusen

2015-09-20
Az előző idényben a Dortmund hazai pályán 0-2-es meccsen kikapott a Leverkusentől. Itt az ideje revansot venni!

Dortmund - Leverkusen

Tipp:  2.5 gól felett

Odds: 1.60

Iroda: bet365

Kezdés: vasárnap 17:30

 

A Dortmund tavaly ősszel alig-alig nyert meccsen, idén eddig Tuchel irányítása alatt 10 tétmeccsből 10-et megnyert. Ezt főleg a támadók hatékonyságának köszönheti, mert a kapott gólok ugyanúgy megmaradtak, mint tavaly.

Ez elég indok a tippünk mellett. Jó esély van rá, hogy most is potyognak majd a gólok a BVB találkozóján. Veretlen, sőt 100%-is idén a BVB, semmi ok nincs rá, hogy ne játsszon offenzív futballt. Otthon nem is szokott szórakozni a BVB, ontja a gólokat a sárga-fekete mezes társaság. Aubameynag és Mkhitaryan nagy formában van, pályára is lépnek mindketten. Akinek a játéka kérdéses, az Reus. Vélhetően játszik, ha nem is kezdőként, de csereként szóhoz juthat. Kivéve persze akkor, ha a 60. perc környékén 3-0-ra megy a Borussia, akkor felesleges kockázat lenne őt pályára küldeni.

Ugyanakkor a Leverkusen sem azért megy Dortmundba, hogy benyeljen egy zakót. A meccs elejét a Bayer is meg fogja nyomni, próbálják majd hibára kényszeríteni Hummelst és Sokratist. Óriási tempóra számíthatunk az első 20-25 percben, mindkét csapat próbálja majd bevinni az 'első ütést' egy gól formájában.

Jó esély van rá, hogy valamelyik fél betalál a meccs elején, a Leverkusen ugyanis a letámadásos focijával rendre sokat kockáztat. Ha sikerül a labdaszerzés, akkor gólt lőnek, de ha sokan jönnek fel, akkor marad tér Aubameyang előtt, és rosszul is elsülhet a pressing. Egyébként a vendég együttesre igencsak ráférne a bravúr, hisz hiába kezdte két győzelemmel az idényt, ezt a két győzelmet két zakó követte, ráadásul a Darmstadt elleni bukta igencsak fájó lehetett... Lendületes, sok-gólos találkozóra számíthatunk.

Várható kezdőcsapatok:

Dortmund: Bürki - Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Weigl - Gündogan, Kagawa - Castro, H. Mkhitaryan - Aubameyang
Leverkusen: Leno - Hilbert, Tah, K. Papadopoulos, Wendell - Kampl, Kramer - Bellarabi, Calhanoglu - Hernandez, Kießling
 
 
Címkék: sportfogadás, tipp,