Sportfogadás tippek: Dnipro - Sevilla

2015-05-27
Szerda este Varsóban rendezik meg a 2014/15-ös év EL fináléját. A döntőben a spanyol Sevilla, és az ukrán Dnipro találkozik.

Sevilla - Dnipro

Tipp: A Sevilla nyeri az EL-t

Odds: 1.28

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:45

 

A Sevilla igazi kupa-specialistának számít. Anno Luis Fabianóék kétszer egymás után megnyerték az UEFA kupát, most Baccáék ezt megismételhetik az Európa Ligában. Tavaly a döntőben a megátkozott Benficát sikerült megverni, most papíron egy gyengébb ellenfél, az ukrán Dnipro lesz a döntőbeli rivális.

 

Várható kezdőcsapatok:

Dnipro: Boyko-Fedetskij-Cheberyatchko-Douglas-Matos-Kankava-Fedorchuk-Luchkevych-Rotan-Konoplyanka-Seleznyov

Sevilla: Rico-Coke-Kolodzejczak-Carrico-Tremoulinas-Krichowiak-M'Bia-Banega-Vidal-Vitolo-Bacca

 

A Dnipróról azért illik tudni, hogy főleg a hazai pályás meccseinek köszönheti azt, hogy a döntőben szerepelhet. Az ukrán együttes otthon ellenállhatatlan volt, ám idegenben az Inter, az Olympiakos, az Ajax, a Bruges és a Napoli ellen sem tudott nyerni. Ezt csak azért fontos leírni, mert a döntőt sem hazai pályán játssza a Dnipro, hanem egy semleges helyszínen, Varsóban. A Sevilla viszont utolsó négy EL találkozójából négyet is behúzott idegenben, nyert a 'gladbach és a Villarreal ellen, de legutóbb a Fiorentinát is megverte a miheztartás végett.

Egyébként a Sevilla és a Dnipro is egy-egy olasz csapatot vert ki a döntőből. Igen ám, de amíg a Dnipro végig pengeélen táncolt, addig a Sevilla-Fiorentina párharc szinte egy percig sem volt kérdéses. Otthon az RSP-ben Vidalék lemosták a Firenzét, nagyon érett játékkal esélyt sem hagytak az olasz együttesnek.

Fura azt mondani, de ma a döntőben a Sevillának talán nehezebb dolga lesz, de az ukrán csapat játékosai vélhetően nem fognak kockáztatni semmit, és a biztos védekezésre alapoznak. A Napoli ellen is ezt tette a Dnipro, és az idegenbeli 1-1 után otthon nyerni tudtak. A Napoli egyre többet kockáztatott, aztán talált egy gólt a Dnipro...
Ugyanakkor tény, hogy a Napolinak rengeteg helyzete volt, de vagy Boyko védett, vagy blokkoltak a védők, vagy egyszerűen mákja volt a Dniprónak. Egy semleges pályán azért nem lesz ennyire magabiztos a Dnipro, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a Sevilla óriási rutinnal rendelkezik már a döntőket illetően. Nem kell messzire menni, tavaly is döntőt játszottak Torinóban a Benfica ellen. Baccáék nagyon egységesek, erős középpályával, labdabiztos játékosokkal. A Dniprónál Konoplyanka játéka az, amely kiemelendő, de M'Bia, Banega, vagy Krichowiak igencsak sok Dnipró támadást öl meg, ráadásul ez a Sevilla védelem is elég magabiztos, pedig korábbi években olyan spílerek távoztak, mint Moreno, Fazio vagy Spahic.

Egész egyszerűen jobb csapat a Sevilla, és ne feledjük a győztes jövőre a BL-ben indulhat, ez külön motivációt jelent. A mi tippünk az, hogy a Sevilla megvédi címét, és jövőtre a BL-ben bizonyíthat!

 

Sok sikert, és jó szórakozást mindenkinek!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,