Sportfogadás tippek: Diósgyőr - Eger

2012-08-11
Tegnap kezdődött el az NB1 harmadik fordulója, ma pedig jó szokás szerint három újabb találkozóval folytatódik. Mindhárom meccsen a hazai csapatok az esélyesek papíron, de mi csak egyetlen egy derbire fókuszálunk!

Diósgyőr-Eger

Tipp: Diósgyőr

Odds: 1.53

Iroda: bet365

Kezdés: ma 19:00

A DVTK eddigi két meccsén olyan eredmény született, amit előre könyvelni lehetett volna. Otthon nyitottak egy győzelemmel az UTE ellen, majd a Kispest Honvéd otthonában vereséget szenvedtek. Jellemző a diósgyőri csapatra, hogy hazai pályán bárkit képesek elverni, idegenben pedig bárkitől képesek kikapni.

Ma hazai pályán fogadják az újonc Egri FC-t, presztízs meccs ez keleten, szó se róla. Nem egy Szpari-Diósgyőr, de ha nincs Nyíregyháza, akkor megteszi az Eger is. Az újonc egrieknek egyetlen célja van, ez pedig a bennmaradás.

Nem lesz könnyű dolguk, mert az Eger a hazai meccseit is idegenben játssza egyelőre, mivel az egri pálya, és főleg a kiegészítő létesítmények alkalmatlanok egy NB1-es mérkőzés megrendezésére. Keringtek fotók például a zuhanyzó helyiségről, és a mellékhelyiségről, akinek van ideje, nyugodtan rákereshet, de nem ajánljuk! Irdatlan körülmények uralkodtak arrafelé, nem csoda, hogy nem játszhatnak otthon.

Az Eger a bemutatkozó meccsén 4-2-es vereséget szenvedett Szombathelyen, nagyon, de nagyon simán kikaptak. A 4-2 méág rájuk volt hízelgő, hatalmas fölényben játszott a Haladás azon a meccsen. Aztán 'otthon' vagyis a Vasas stadionjában fogadták a Siófokot, és nem meglepő módon döntetlen született. Mind az Eger, mind a Siófok védekező felfogásban lépett pályára, a csoda az volt, hogy nem gól nélküli volt az a remi.

Hogy az Egri FC mennyire outsider lesz ebben a kiírásban, arról csak sejtésünk lehet, de erejüket jelzi, hogy hétközben 1-0-ás vereséget szenvedtek az alakulófélben lévő Nyíregyháza együttesétől is. Simon Antalnak nincs könnyű dolga, hisz gyakorlatilag egy NBII-es erősségű csapattal kellene kiharcolnia a bennmaradást az élvonalban, ez pedig aligha fog sikerülni. De az igazság az, hogy az Eger nincs még kész az NBI-re. Beleszagolnak a légkörbe, de semmi több. Miből látnak pénzt, ha a hazai meccseiken is idegenben játszanak? Ha a hazai meccsek is viszik a pénzt, nem pedig hozzák...

Ma Diósgyőrben aligha terem nekik babér, már az is meglepetésszámba menne, ha gólt tudnának lőni. Sokkal erősebb a DVTK kerete, és az a 8-10 ezer ember, aki kilátogat a mérkőzésre, az űzni, hajtani fogja az övéit. A DVTK otthon sokkal erősebb csapatokkal is elbánt már, az Egri FC azon lesz, hogy ne legyen csúnya a vége. Tippünk 2-0, de ha Luque és társai lendületbe jönnek, könnyen rúghatnak akár egy újabb négyest is az Egernek, mint a Hali tette két hete.

Sok sikert a tipphez, és sok szerencsét mindenkinek a mai napra is!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,