Sportfogadás tippek: Debrecenben valami nem stimmel - jegyzet

2016-08-30
Szinte nincs olyan nap, hogy ne hagyná el valaki a DVSC-t a legjobbak közül. Vajon mi van a háttérben? Vagy mi nincs...

Miért beteg a magyar futball?

Erre a kérdésre mi sem tudjuk a választ, de hogy beteg, az fix. A nyári eufória, amit a válogatott nem várt jó szereplése okozott, egyből feledésbe merült, amikor jöttek klubcsapataink nemzetközi meccsei. Főleg az FTC égett, az albán második ellen sem sikerült továbblépni, pedig a két klub anyagi lehetőségeit nem lehet összehasonlítani. Az itthon utcahosszal bajnokságot nyerő FTC nemzetközi szinten egy rossz vicc. Ugye ezt megelőzően a jó nevű Zeljeznicar tett keresztbe az FTC-nek...Aztán a kijózanító pofon óta itthon sem remekel a Fradi.

Ezért is írtuk egy korábbi cikkünkben, hogy az unibetnél érdemes tenni a Videoton bajnoki címére, hisz ugyan 4 pont van a két klub között egyelőre, de a Vidi is már csak a bajnokságra koncentrál, és javuló formát mutat. (Egyébként a Midtjylland ellen derekasan helyt állt a fehérvári együttes.)

A Vidi bajnoki címe 13-szoros pénzt fizet az unibeten (is).

De hogy maradjunk az NBI-nél, ejtsünk pár szót a DVSC-ről. Nem tudni, mi folyik ott, de hogy semmi sincs rendben, az fix.

http://www.borsonline.hu/sport/repedezik-szima-birodalma/57514

Ez egy korábbi cikk, hogy a benne leírtak mennyire valósak, mi innen nem mondjuk meg. De ha a fele igaz, már támpontot jelent, és némi magyarázatot is. Szima birodalma repedezik, és bizony ennek kárát látja a debreceni futball.

Lehetne itt hozni orosz példákat felemelkedésről és ennek ellentettjéről, vagy a kettőről együtt, mint az Anzhi esetében. De akár a Pécs példáját is említhetnénk itthonról a közelmúltból, ha nagyon akarnánk.

A DVSC-t csak az elmúlt pár napban három igazi kulcsjátékos hagyta el. Tisza Tibornak nem derogált az NBII-es Nyíregyházához igazolni. De elhagyta a csapatot -vagy süllyedő hajót?- Korhut és Varga József is az elmúlt órákban. Varga Joe a Videotonnal kötött szerződést, Korhut külföldre igazolt. Egy csatár, egy kemény középpályás és egy védő, válogatott szintű játékosok...

Pletykák szivárogtak ki, amelyek szintén vagy igazak, vagy nem, de lehetett hallani olyasmit, hogy még egy korábbi bajnoki címért járó prémium sem került kifizetésre, és hogy csúsznak, netán el-el maradoznak a fizetések. Mégegyszer mondjuk, ezt nem mi állítjuk, ezek keringő pletykák. De mint tudjuk, nem zörög a haraszt...

Ja, és akkor még nem is említettük, hogy a nyáron Bódi Ádám is otthagyta a DVSC-t (szintén a Vidihez igazolt), ő talán sejtette, hogy milyen irányba halad a DVSC.

Szóval Debrecenben van egy gyönyörű stadion, de lassan nincs csapat, és lassan nincs pénz sem. Lassan az is kiderül, hogy nem Kondás Elemér tehetett a Loki gyengébb szerepléséről. Nehéz úgy focizni, ha épp a gondolatok elkalandoznak, és nem 100%-ig azzal foglalkozik a focista, ami a dolga.

Szóval van stadion, de nincs túl sok minőségi játékos és nincs pénz. Szurkolók már rég nincsenek. Haldoklik a DVSC? Augusztus 31-ig, még további játékosok igazolhatnak el. Ha azt nézzük, hogy Tisza, Bódi, Korhut, Máté, Varga elhagyta a csapatot, és akkor csak a magyarokat említettük.... De a Pécs mellett talán a Győrt is lehetne említeni, ott is áll egy magyar viszonylatban gyönyörű stadion, aztán paff, egyik pillanatról a másikra -az okok ismertek- megszűnt a Győri ETO FC létezni. Sajnos nagyon úgy tűnik -ne legyen igazunk- hogy a DVSC-nél is nagy a baj. A Loki utolsó két bajnokiját csúnyán elveszítette, az utolsó fellépésén a Videoton ellen 5-1-re kapott ki.

Sok-sok jel, amiből illik olvasni.

A válogatott szünet után a DVSC az UTE csapatát fogadja, az állami online fogadóirodánál már kinn vannak a szorzók, 3.30-ért vihető az UTE-győzelem. Egyelőre... De írásunk végül is arról szól, hogy bátran veressük a későbbiekben is a DVSC-t, mert ott semmi sincs rendben. A DVSC már nem az a csapat, amelynek korábban az EL-ben meg a BL-ben szorítottunk. Ha így folytatja  a hajdúsági együttes (vezetése), egyetlen cél a bennmaradás lehet idén.

Címkék: sportfogadás, tipp,