Meglepetést szimatolunk a Csehország - Horvátország mérkőzésen

2017-09-06
Csehország és Horvátország tét nélküli meccset játszik a férfi kosár-Eb-n. Csakis a presztízs a tét, vagy még az sem?

Csehország - Horvátország

Online sportfogadás tipp: Csehország nyer

TippmixPro odds: 6.75

Kezdés: csütörtök 14:30

 

A kosár-Eb C csoportjában minden eldőlt. Mármint a lényegi kérdések, hisz az utolsó körtől függetlenül a spanyolok csoportelsők, míg a horvátok betonbiztos másodikok. A 3. és 4. hely kérdéses, de a magyar és a montenegrói együttes továbbjutása szintén fix. Így pedig az utolsó körtől független, hogy Csehország és Románia búcsúzik.

A románok búcsúja nem meglepő, de a csehek gyengébb teljesítménye talán az. Csak Romániát sikerült megverni, viszont ellenünk sem, és Montenegró ellen sem volt esélyük nyerni. A spanyolok elleni találkozót vélhetően simán elengedték, de úgy összességében csalódás, amit a csehektől láttunk.

Ugyanakkor a búcsú még lehet szép, más kérdés, hogy nem sokat ér. Viszont ne feledjük, hogy a horvátok már fixen a 2. helyen végeznek, taktikázni sem tudnak, hogy melyik ellenféllel játszanának szívesen. Így márpedig könnyen előfordulhat, hogy Saric és Bogdanovic végigüli a meccset, vagy csak 5-10 percet kap. A horvátokra vár egy meccs, ahol csak az a cél, hogy senki se sérüljön le, aztán vár rájuk egy utazás is, mennek át Isztambulba, ahogy például mi is, hisz a torna további meccseit mind Törökországban rendezik.

A csehek tehát a szép búcsú reményében még játszhatnak egy nagyot, és ne feledjük azt sem, hogy 2015-ben már a legjobb 16 között a cseh válogatott 80-59 arányban elverte Horvátországot. Most, egy tét nélküli találkozón miért ne ismétlődhetne a történelem? Két éve 21-el nyertek a csehek, ami világszenzáció volt, most nekünk a tipphez az is elég, ha egy árva ponttal jobbak lesznek Satoranskyék. Ráadásul ez egy korai meccs lesz, kora délutáni, a horvátok alig várják majd, hogy vége legyen.

Nem biztos, hogy ez a tipp bejön, de néha talán lehet egy kicsit rizikózni. Jobb a horvát együttes, ez nem is kérdés, de ne feledjük, ez gyakorlatilag egy púp a horvát válogatott hátán.

Címkék: sportfogadás, tipp,