Sportfogadás tippek: Csehország - Dánia

2012-12-10
A Szerbiában rendezett női kézi EB-n már a második csoportkörnél tartanak a lányok. Ma is három mérkőzést rendeznek, mi most ezek közül választottunk!

 

Csehország - Dánia

Tipp: Dánia -2.5

Odds: 1.40

Iroda: bet365

Kezdés: ma 16:10

 

Csehország már az EB-re is meglepetésként jutott ki, aztán most itt vannak a második csoportkörben. Igaz, nulla pontot hoztak magukkal, de itt vannak. Nekik már óriási eredmény, náluk nem semmiféle elvárás. Tanulni akartak, játszani három jó meccset, aztán lesz ami lesz! Továbbjutás lett, de itt már egyik meccsen sem adják ingyen a pontokat.

A csehek szerencséje, hogy a nyitómeccsen az ukránok olyan lassan kezdtek, hogy az valami hihetetlen volt. Az első félidőben 8-9 góllal is elmentek a csehek, onnantól pedig nem volt kérdés... Aztán a norvégok és a szerbek is elverték őket, igaz, nem nagyon.

Dánia az első fellépésén kikapott a svédektől, aztán meglepetésre elverte Franciaországot. Macedónia ellen nem nagyon izzadtak meg, laza hét gólos siker lett a vége. Ők két pontot hoztak magukkal, így ma nem lazsálhatnak. Csehország az az együttes, aki ellen minden csapat győzelemmel számol, így a dánok is.

A csehek szenvedni fognak támadásban, mert a dánok 3-2-1-et védekeznek elég sűrűn, így a fal előtt adogatni nem lesz egyszerű. Már csak azért sem, mert a 3-2-1-et nem is lehet falnak nevezni :D

A cseheknél hat játékos ért el legalább 5 gólt a tornán, a dánoknál már 10-en. Több lábon áll az északi együttes, és tényleg több minőségi játékosuk van.

A két együttes kapusai közt nincs óriási különbség, Ranikova 39%-os hatékonysággal véd, míg a dánoknál Toft 30, Greve 43%-ot tud felmutatni.

Ami viszont döntő lehet, az nem más, mint a lövők hatékonysága. A dán lövések 66%-a gól, míg a cseheknél ez a mutató 44%. Ez azért nem kis különbség. Az északiaknál Bille 75, Agustensen 73, Burgaard 65, Kristiansen 86, Norgaard 75, Larsen 75 százalékos, de tényleg felesleges felsorolni, egyedül Gravholt van 50% alatt, ő nyolc kísérletéből háromszor tudott betalálni, és szegény Bloch-Sörensen még nem lőtt gólt, pedig háromszor már volt alkalma célba venni a ketrecet.

A cseheknél talán egyedül Knedlikova hatékonysága dicsérhető külön. Nem lő sokat, de amikor igen, akkor általában gól a vége! Ő 10-ből 8-szor betalált. Talán még Chrenkova 22/12-es mutatója érdemel említést, de nagyjából ennyi!

Ráadásul azt is számoljuk bele, hogy a csehek nem szoktak hozzá ehhez a sorozatterheléshez. ritkán teszik tiszteletüket világeseményen, ahol minden másnap pályán kell lenni. A dánok azért jobban érzik ezt, és igaz, hogy sok a fiatal, de nagyon energikus, lendületes válogatott a dán együttes, nem kérdés, hogy ma simán el fogják intézni a ellenfelüket.

Sok sikert mindenkinek!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,