Sportfogadás tippek: Cleveland Cavaliers - Boston Celtics

2017-10-17
Kezdődik az NBA 2017/18-as szezonja, de ami fontosabb, van is egy jónak tűnő tippünk a keleti rangadóra, ahol a Cleveland a rivális Bostont fogadja.

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics

Online sportfogadás tipp: Boston +8.5 pont

Unibet odds: 1.40

Kezdés: szerda, 02:05 után

 

A jelenlegi NBA Keleti Konferenciájának két várható döntőse feszül egymásnak ezen a találkozón. Keleten a Cavs LeBron James vezérletével egyértelműen megkerülhetetlen csapat. Igen ám,  de legutóbb a döntőben elvérzett a GSW-vel szemben, és Irving lelépett Clevelandből. Kicsit hasonló volt a helyzet, mint a fociban a Barcánál. Messi árnyékából szeretett volna kilépni Neymar, és meg is tette, ahogy megtette Irving is. Bostonból a picike Thomas átment a Cavshez, és a nyáron még James két haverja, Derrick Rose valamint D. Wade is Clevelandbe került. Óriási nevek, MVP-k voltak, de mind Rose, mind Wade nagyon sérülékeny játékosok. Már most megmondjuk, hogy ketten együtt nem játszanak majd 82 meccset, mindkét játékos óriási lutri. Távolról egyik sem dob jól, kb. Wade és Rose is ugyanabban jók, illetve voltak jók fénykorukban. Igazi öregfiúk csapat lett a Cavs, Fyre, J. R. Smith, Korver vagy épp Calderón sem fiatalok, és LBJ bár nem öreg, de ő kihagyta az egyetemet, és egyből a középiskola után az NBA-be jött, szóval nem akármilyen terhelést kapott ő is az elmúlt években. Ehhez jön még, hogy a Bostontól a Cavs-hez érkező Isaiah Thomas egyből sérüléssel kezdi az idényt.

A Boston fiatalabb, agilisabb együttes. Irving azért ment el a Cavstől, mert nem akart James árnyékában játszani. Nem akármilyen játékos Gordon Hayward sem, ők lesznek a Boston vezéralakjai. De nem lehet megkerülni pl. Al Harfordot, aki 1986-os születésű, a legöregebb a Boston keretében. Szinte mindenki 1990 után született a Celticsnél, míg a Cavsnél 5 aktív-rotáció tag is öregebb az említett Horfordnál, és hiába 1988-as Derrick Rose azért ő sem az a játékos már, mint legszebb éveiben.

Ez a Cavs nevek alapján nagyon erős, de nagyon sebezhető. És főleg az lesz, ha jönnek majd a sérülések, mert egy ilyen csapatnál jönni fognak sajnos, ezt nem lehet kivédeni.

A mi tippünk az, hogy ezt a meccset a Boston behúzza, ami szorzók alapján meglepetés, amúgy aligha. Ezek az 'öreg' csapatok, mint pár éve még a Duncan-Parker-Ginoblili-féle Spurs nem esik kétségbe, ha becsúszik egy-két zakó. Ezeknek a csapatoknak csak az a célja, hogy beférjenek a rájátszásba. Ez pedig a Cavsnél nem lehet kérdés, aztán hogy nem lesz első Keleten a Cleveland, nem nagyon érdekli majd James-éket. A Boston viszont egy fiatalabb, agilisabb csapat, talán ez az alapszakasz meccs is fontosabb a zöldeknek. Persze ez nem azt jelenti, hogy James és társai ellógják ezt a találkozót, de nem fog nekik ízleni.

Kérdéses még LeBron James játéka is, aki bár valószínűleg játszik, azért összetörni nem fogja magát. A Cavs mindössze ötből egy előszezon meccset nyert meg, míg a Boston négyből négyet húzott be. Persze az előszezon meccseket sosem kell komolyan venni teljesen, de azért olyan jelek ezek, amelyek azt mutatják, hogy a Boston már bőven készen áll a rajtra, míg a Cavs nem igazán állt még össze. A mi tippünk tehát egy 'meglepetés' Celtics-siker, ami csak az oddsok alapján meglepetés.

Címkék: sportfogadás, tipp,