Sportfogadás tippek: Chicago Bulls vs Golden State Warriors

2017-03-02
Az NBA-ben az All Star gála után minden csapat új lendületet vesz, és megpróbálja minél jobb mérleggel lehozni a hátralévő meccseket. Több együttes alakít még a kereten, így tett pl. Keleten a Bulls is.

Chicago Bulls - Golden State Warriors

Online sportfogadás tipp: Golden State győzelem

Pinnacle odds: 1.32

Tippmix odds: -

Kezdés: péntek, 02:00

 

A címvédő Golden State keleti túrán van. A Brooklyn és a Philadelphia együtteseit még verték Curry-ék, aztán a Washington már rágós falatnak bizonyult. Beal, Gortat, Porter és Wall szétszedte a bajnokot! A GSW back to back meccset játszott akkor, vagyis előző este is parketten volt. Eleve nem nézett ki könnyű meccsnek a Wizards elleni, hát még az első perc után. Történt ugyanis, hogy a Wizards centere és Pachulia a gyűrű alatt összeakaszkodott. Gortat próbálta magáról lerázni a grúz légióst, aki pont Durant lábára, zuhant. Durant egyből a lábszárához kapott, érezni lehetett, hogy baj van. Vissza sem tért, aztán jött a hír, hogy vélhetően az alapszakasz végén térhet csak vissza, hosszú heteket kell kihagynia!

Ehhez jön még a gyengébb forma, eléggé frusztrált lett a GSW. Thompson pl. az All Star gálán a tripladobó versenyen szerepelt le, Curry pedig nagyon érzi a triplákat. A Sixers ellen 11 triplakísérletből egy sem esett be, a Wizards ellen 9-ből csak kettőt dobott be. Szóval az uccsó 20 tripladobásából 2 ment be, ami 10 % mindössze. Kegyetlen gyenge. Frusztráltságot érezni Igoudalán is, szóval nincs a legjobb formában a GSW!

De!

De a GSW egy más szint. Más szint, mint a keleti 7. helyen álló Bulls. A Chicago esetében még a play off szereplést se vegyük biztosra. (Ugye a GSW már most ott van a rájátszásban...)

Ami miatt még érdekes a Bulls, hogy nem nagyon látni a koncenpciót a csapatnál. Ugye Rose és Noah is távozott (amit még érteni), aztán felmerült Butler el-tradelése, amit ember nem értett, már ötlet szinten sem. De a Bulls csak meghúzta a baromságot, Taj Gibson és McDermott távozott az OKC-hez, miközben a Thunder adta Lovergne-t és Payne-t és Morrow-t.

Nos, a Bulls elveszítette Gibsont, egy nagyon hasznos, csupaszív spílert, és azt a McDermottot, akit a Bikák nem igazán tudtak integrálni a játékba. Mióta a csere megtörtént a Bulls és a Thunder között, a Thunder három meccsből hármat nyert. Gibson és McDermott remekül játszik, és Russel Westbrook mindhárom meccsen még önmagához képest is nagyot játszott, mindhárom meccsen tripla-duplát ért el. Ugye Morrownak és Payne-nek hiába osztogatott, mindent kihagytak. McDermott és főleg Gibson nagyon jól jött Westbrooknak és a Thundrnek.

Szóval a Bulls csapatát nem igazán érteni. Nem érteni, mert amíg tisztán látszik, hogy mi a trend az NBA-ben, addig a Bulls ezt a trendet nem követi, sőt ellene megy. Cavs, GSW, Houston, mindegyik csapat remekül triplázik. Ez igaz a Spursre, bár ott inkább az önzetlenség, a Spurs-basketball, a labdaelosztás a nyerő stratégia. Viszont ez a Bulls nagyon gyengének tűnik. Rondo és Wade sem jó dobó, előbbi még bomlasztó személyiség is, Wade felett pedig eljárt az idő. Hoztak az OKC-től három embert a padra, miközben a csupaszív Gibsont elcsereberélték. Butler és Mirotic, akiknek a pontokat kéne termelni, a Denver ellen összesen 14 pontig jutottak.

Totális csőd a Bulls, ha véletlenül becsúsznak a rájátszásba, az első körben tuti repülnek. Nem látni az irányt, mit is akar a Bulls vezetése. Ezt a csapatot most sem építik, inkább leépítik. Gibsont nem lett volna szabad elpasszolni. Payne, Lovergne és Morrow pedig tucatjátékos.

Lényeg:

A GSW önmagához képest nincs formában, viszont a Wizard ellen pocsék játékkal is volt esély a győzelemre. Curry dobhatott egy buzzert a végén, de a távoli tripla nem esett be, a GSW kikapott. Viszont látszott az akarás a csapaton, küzdöttek végig. Idegesítette a Warriors játékosait, hogy nem megy a játék. Ez pedig jó jel. Olyan van, hogy nem esik be semmi, kimarad minden, rossz estét fog ki a csapat. Viszont jó jel, hogy volt érzelem a srácok arcán!

Nem lehet kétséges, hogy a Golden State már csak dacból is, de nagyon megveri a Bulls csapatát. Ha Curry és Thompson csak átlagos dobóformát mutat... Curry, Thompson és Green elő fog lépni, Igoudala, Livingston és a többi kiegészítő splíer is odateszi majd magát, hogy Durant pontjait pótolni tudják. Curry-ék bizonyítani fognak, és ennek megint a Bulls fogja meginni a levét. Idén egyszer találkoztak, akkor 31 ponttal nyert a Warriors a Bulls ellen. Ha most 31 nem is lesz közte, 10-15 pont biztosan. Nincs a csúcson most a GSW, de a Bullshoz képest még mindig sokkal jobb csapatnak számít, és ez akkor is igaz, ha Durant kiesett pár hétre.

Címkék: sportfogadás, tipp,