Sportfogadás tippek: Chelsea - Steaua Bukarest

2013-03-14
Az első meccsen a múlthéten a londoni kékek 1-0-ás vereséget szenvedtek Bukarestben. Ez önmagában véve meglepő eredmény, de tudták Hazardék, hogy lesz még egy visszavágó Londonban! Ám van egy tény, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni: ez az EL!

Chelsea - Steaua

Tipp: Steaua jut tovább

Odds: 2.40

Iroda: bet365

Kezdés: ma 21:00

A tippünk elsőre talán meglepő, sőt talán másodikra is. Viszont ahogy a bevezetőben írtuk, az EL akár az NBA-től is lophatta volna a szlogent, 'where amazing happens'...

Tény, hogy az EL indulása óta nem egy eredményre kaptuk fel a fejünket, és nem egy szelvényt téptünk cafatokra egy-egy meglepőbb eredmény után.

Ami a mai meccset illeti:

Papíron a Chelsea sokkal jobb csapat. Ahogy a Milan kapott pár napja négyet a Barcától, úgy a Chelsea is képes lenne erre. Lenne... Viszont nem lesz, és most azt is megindokoljuk, hogy miért nem.

Senki sem vitatja, hogy a londoni kékek jobbak. Viszont az EL-ben nincs pénz! Pontos összegeket sajnos nem tudunk, de a BL csoportkörből való továbbjutás kb több pénzzel jár, mint az EL győzelem! Az EL-nek nem igazán van rangja, voltak olyan nyilatkozatok is, amik az EL beszüntetéséről szóltak, és olyanok is, amik a BL és az EL egybeolvasztásáról szóltak...

A Chelsea, mint BL címvédő, nem feltétlenül azt tűzi ki célul, hogy most legyen meg az EL trófea is. A prioritás teljesen más! Először is be kell jutniuk a Premiershipben a top4-be, de inkább a top3-ba, hogy jövőre ismét a Bajnokok Ligájában indulhassanak. Aztán ott van az FA Kupa, ahol majd április elsején újra megütköznek a Man. Uniteddel, és ott van még a Ligakupa döntő is, amit szintén be akarnak húzni.

Bő a kerete a Chelseanek, de az EL sokat kivesz a játékosokból, és pont kéne a toppon lenniük a bajnokikon. Nem szabad elfelejteni, hogy az angol csapatok Karácsony és Újév időszakát is végigpörgetik, az angol csapatok nem pihentek szinte semmit! Pláne nem az Afrika Kupa szereplők, mint Moses. Ezen kívül ott vannak a válogatott meccsek, és a Chelseaből azért a csapat 70-80%-a játszik hazája válogatottjában.

Egy szó, mint száz, nem hiányzik a londoniaknak az EL! Az EL hajrá, és a bajnoki hajrá pont egyidőbe esik, és bármilyen gigaklub a Chelsea, nem bírnák a kettős terhelést. De ahogy említettük, van még FA Cup is, valamint a válogatott meccsek, és a rengeteg utazás. Ne adj Isten továbblépnek, aztán kisorsolják nekik a Kazanyt ...

Aki régóta fogad, az olvas a szorzókból is, és tudja azt, hogy mi reális, és mi nem!

A Chelsea továbbjutása 1.60-1.65-ös oddsal fogadható, amire 10-ből 9 ember azt mondja, hogy hűűű, ezt meg kell játszani, otthon simán nyernek...- Mi van, ha nem???

Abramovicéknak a BL indulás a fontos, nem holmi EL. Sajnos igen, az EL-nek nincs rangja, ami  nagy csapatokat illeti. Szegény Beckenbauer már csak közel van a tűzhöz, aztán az EL 2. évében egy nyilatkozatnál nem jutott eszébe a sorozat neve... sokat mondó dolgok ezek...

Az Atletico Madrid, mint címvédő simán elverette magát! Pedig nem picit jobb csapat a 'tico, mint a Rubin. De ott van az Ajax esete. Ugye tudjuk, hogy az Amszterdam Aréna ad otthont  a döntőnek, mindenki úgy volt vele, hogy az Ajax komolyan veszi majd az EL-t. Erre rögtön kiesett, ahogy módja volt rá. Ők pont a Steaua ellen zúgtak ki. Nem azért, mert jobbak a románok, hanem azért, mert az Ajax számára is fontosabb a bajnokság, mint az EL...

Az EL a nagy csapatok számára szükséges rossz. Emlékszünk a tavalyi Man. Unitedre??? Simán odaadták a Bilbaonak a meccseket...-de tényleg reggelig lehetne sorolni a meglepiket. Amik persze nem azok, csak úgy tűnnek.

A londoniak továbbjutása reálisan talán 1.35-ös, 1.40-es szorzót ér. ...(Márpedig ezt a bukik is tudják...)

A Chelsea számára még csak most jön a java a bajnokságban. Lesz pár hozható találkozójuk, ám az április közepétől május közepéig tartó időszakban bajnokin megmérkőznek a Liverpoollal, a Man. Uniteddel, a Tottenhammel, és az Evertonnal. Aztán a Swansea ellen sem lehet biztosra menni, és ugye lesz még egy pótolandó mérkőzésük a Fulham ellen, ahol szintén izzadniuk kell!

Őszintén, hiányzik nekik még az EL???

Az EL-ben nincs pénz, az EL-nek nincs rangja. Az EL a kiscsapatok sorozata, az olyan gigaklubok, mint a Chelsea nem tudják hosszútávon komolyan venni, és talán nem is akarják. Angliában, ahol fontos a tradíció, egy FA Cup győzelem többet ér, mint három EL siker. Láthatjuk, már olyan együttesek is lefitymálják az Európa Ligát, mint az Ajax, vagy az Atletico... (de láthattuk múlthéten például az Intert, alig várták, hogy vége legyen a meccsnek, és végre kiessenek...)

A mi tippünk a fentebb leírt indokok miatt is az, hogy ma este meglepetésre a Steaua jut tovább! Nem azért, mert jobb csapat, hanem azért, mert a londoniaknak az az érdekük, hogy ennek most legyen vége!

Biztos vannak sokan, akik ezzel a tippel nem értenek egyet, de ettől szép a futball, sokan sokféleképp látjuk a dolgokat. Aztán hogy kinek lesz igaza, olyan 23:00 tájban este kiderül!

Mindenkinek sok sikert a mai napra is!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,