Sportfogadás tippek: Chelsea - FC Barcelona

2018-02-20
A Chelsea és a Barcelona nem először fut össze a BL-ben. Ez a párharc gyakran nem csak a játékosokról, de a játékvezető személyéről is szólt, a történelem pedig olyan dolog, amely gyakran ismétli önmagát.

Chelsea FC - FC Barcelona

Online sportfogadás tipp: FC Barcelona sárga lapjainak száma 1.5 felett

Bwin odds: 1.60

Kezdés: kedd, 20:45

 

Ha beírjuk a keresőbe a Chelsea-Barcelona-referee szavakat, az első pár találat Henning Ovrebo nevét hozza. Nem véletlenül, a kopasz norvég sípmester anno elég szépen elcsalta ennek a párharcnak egyik találkozóját.

Kedd este Cuneyt Cakir kezében lesz az irányítás, ő vezeti majd a Chelsea-Barcelona találkozót. A török játékvezető korábban szintén hozott elég érthetetlen ítéleteket, talán a leghíresebb Nani véleményes kiállítása egy Real Madrid elleni BL-találkozón. Aztán ráfogták a török sporira, hogy Madrid-szurkoló, twitteren követője volt a Marcának, Ronaldónak meg a Real Madridnak is, ahogy anno az origo is közölt cikket a témában.

Cakir pár éve még olyan sípmesternek számított, amikor előre tudhattuk, hogy azon a találkozón tuti történik valami, amiről hetek-hónapok után is beszélünk majd. Aztán a török játékvezető 'kinőtte' magát. Hiába jöttek a hibák, a FIFA és az UEFA mindig komoly meccseket bízott rá, és szépen letisztult a stílusa. Persze nem hibáktól mentes a ténykedése, de napjainkban Cakir az egyik legjobb sporinak számít.

Ha nem lenne ott a top játékvezetők között, nem fújna Chelsea-Barcát. Azért ez olyan párharc, amely érzelmektől nem mentes. A Chelsea szurkolók jól emlékeznek arra a párharcra, meccsre, amit anno Ovrebo elcsalt. Forró hangulatú találkozó lesz, amit nem lesz könnyű kordában tartani.

Ismerjük Contét is, aki a Chelsea managere, nem egy nyugodt edző. Pár hete a Bournemouth és a Watford elleni bajnoki zakók után kapott hideget-meleget, aztán Hazard vezérletével nyertek a londoni kékek egy bajnokit, és továbbléptek az FA Kupában. A Barcelona hozza a szokásos februári formáját, kevésbé éles a csapat, de bajnokikon még veretlen.

Kilenc BL-meccs zsinórban minimum két katalán sárgával

Szóval Cakir nem akármilyen meccset kapott, reméljük, hogy hiba nélkül lehozza majd az estét. De térjünk rá a tippre. Ami nem más, mint az, hogy a Barcának legalább két sárgát felmutat a török. Egészen 2005 februárjáig kell visszamenni az időben, hogy olyan meccset találjunk a két együttes között, ahol a Barcelona nem kapott legalább két sárgát, de akkor is a Camp Nouban rendezték a találkozót. Azóta kilenc alkalommal találkoztak a BL-ben, mind a kilenc alkalommal minimum két sárgát kapott a katalán-csapat.

Ez most sem lesz 'finom' meccs. A londoni együttes képes fizikális focira, egészen biztosan keményen játszik majd, de megvannak a gyors, jól cselező játékosai is, akiket jobb visszahúzni, lerántani, esetleg felrúgni még a középpályán egy sárgáért cserébe. Ugye a Barcának más a filozófiája, más a stílusa, de más a foci a Premiershipben, és más a LaLigában. Ezért is lesznek itt súrkódások, na meg a múltat sem lehet feledni. Az ilyen találkozókon még az Iniesta-féle srácok is vért isznak, akik alapvetően nem a keménykedésről híresek. De Iniesta mellett azért inkább Busquets, Rakitic és Paulinho azok, akik lapot kaphatnak, nem beszélve a védőkről. De Suarez sem egyszerű srác, ahogy Messit is fel lehet idegesíteni annyira, hogy nála is elguruljon a gyógyszer, és lappal kell 'lehűteni'. Egyébként pedig idegenben azért sebezhető a Barca, óvatosabb lesz a katalán csapat, és akár lapok árán is próbálják majd megakadályozni a kapott gólt.

Címkék: sportfogadás, tipp,