Sportfogadás tippek: Celta Vigo - Zaragoza

2013-04-22
A Primera Divisionben a 32. forduló záró találkozóján két kiesés ellen küzdő csapat, nevezetesen a Celta Vigo és a Zaragoza küzd. Igazi 'hatpontos' mérkőzés, érdemes lesz ébren maradni, ez nem lehet kétséges!

Celta Vigo - Zaragoza

Tipp: Zaragoza vagy X

Odds: 1.80

Iroda: bet365

Kezdés: ma 22:00

Legyünk őszinték. aligha ez lesz minden idők leglátványosabb meccse, de hogy izgalmas lesz, az biztos. A tabella legalján lévő csapatok találkoznak, mindkét együttes számára a bennmaradás a cél. Ezen kívül is van még hat forduló, szóval még semmi sincs veszve, de el kell kezdeni a gyűjtögetést!

Mindkét együttes nagyon ramaty formában van. A vigóiak Resinoval elég jól kezdtek, aztán az utolsó fordulókban már csak a vereségek jöttek egymás után, üdítő kivétel csak a Barca elleni remi volt. A Zaragoza mintha másolná a Celtát, nagyon gyenge tavaszt futnak, nem csoda, hogy a kieső zónában találják magukat.

Viszont ha van nagy művésze a bennmaradásnak, az a Zaragoza. A 2011/12-es szezonban -azaz tavaly- is hasonlóan gyengén álltak a bajnokság hajrájába fordulva. Akkor a 32. körben a Barcával találkoztak, ahol természetesen kaptak egy jókora zakót. Még a következő körben is kikaptak, ám a hajrában az utolsó öt fordulóban négyszer is győzni tudtak! Óriási hajrát vágott ki a Zaragoza. Emlékezhetünk, már mindenki tuti kiesőnek könyvelte el őket, aztán csak bennragadtak!

A 2010/11-es szezonban is óriásit küzdött a Zaragoza, végül csont nélkül bennmaradtak az élvonalban. Abban az idényben utolsó hat meccsük közül négyet tudtak megnyerni, a 34. körben Madridban verték a Realt, pedig abban az évben még a Blancók számára sem volt tét nélküli az a találkozó!

A Zaragoza tehát nem először van ilyen helyzetben. Gyakorlatilag az elmúlt években rendre a kiesés ellen küzdöttek, és mindig sikeresen vették az akadályokat a hajrában.

A mi tippünk, hogy a aragóniai társaság megkezdi hosszú hajráját a cél érdekében. Ne feledjük, hogy ezek a játékosok már többször megcsinálták a lehetetlennek tűnő feladatot, sokkal mélyebbről is felálltak már.

A tippünk tehát X2, azaz a Zaragoza nem távozik pont nélkül a Balaidosból! A hazaiaknál még mindig nem léphet pályára a Celta legnagyobb ásza, Iago Aspas. Mióta Aspas nélkül játszik a Celta Vigo, képtelenek nyerni. Aspasnak 10 gólja van, mellette rengeteg helyzetet dolgozott ki a társainak, szóval az ő hiánya az nem kicsit látszik meg a csapat teljesítményén. Hajtanak ők, de az a plusz, amit Aspas jelent, azok a váratlan húzások, nincsenek meg mostanában.

Óriási harc várható tehát ma este, de ebben a harcban a Zaragoza már rutinnal felvértezve vesz részt. Évek óta a kiesés ellen küzdenek, és a hajrában mindig nagyon erős a csapat. Szívvel-lélekkel játszanak, és ez ma sem lesz másként.

Hazaiaknál Aspas mellett Mallo, Llorca és Alvarez is kihagyhatja a meccset sérülés miatt, míg a vendégeknél a védekezésért felelős Zuculini és Obradovic pályára lépése kérdéses. Jó hír viszont a Zaragozánál, hogy Sapunaru és Loovens is egészséges, ami nem mindig volt így az utóbbi időben.

A mi tippünk tehát Zaragoza pontszerzés, nem is lehet más az elmúlt évek eredményeinek fényében. Az aragóniaiak ma esti győzelmükkel a 16. helyre ugorhatnának a jelenlegi 19-ről, szóval a tét nem kicsi. A Celta Vigo pedig ha nem nyer, egy év után könnyen újra a másodosztályban találhatja magát. Nem kellemes dolog a kiesés, de itt a mai meccsen a Zaragoza rutinja sokat számít majd!

Tippünk 1-2

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,