Sportfogadás tippek: Brighton - Arsenal

2013-01-25
FA Kupa mérkőzések terítéken a szigetországban a hétvége során. A legjobb 32 párosításait bonyolítják le, melyek közül mi most az Ágyúsok összecsapását vesézzük ki.

Brighton - Arsenal


Tipp: Arsenal

Odds: 1.70
bet365

(Kezdési időpont: 01.26. 16:00)

A Brighton együttese szépen menetel, hisz évekkel ezelőtt még a harmadosztályban tengődtek, majd tavalyelőtt sikerült felverekedniük magukat a másodosztályba, ahol az előkelő 10. helyen végeztek, idén pedig még ennél is merészebb álmokat dédelgetnek, hisz szeretnének jövőre a Premier Ligában szerepelni. Erre van is reális esélyük, ugyanis jelenleg mindössze 4 pont a hátrányuk a feljutást érő helyektől. Az Arsenal a bajnoki címért folytatott harcból már régen kiszállt, nekik céljuk egy dobogós helyezés megszerzése lehet, illetve egy FA Kupa győzelem, esetleg nagyot domborítani a Bajnokok Ligájában. A ligakupából kiestek, ráadásul elég kínos volt számukra, hogy a negyedosztályú Bradford búcsúztatta őket.

Wengerre jellemző volt az elmúlt években, hogy makacsul ragaszkodott ahhoz, hogy a kupákban csak a fiatalokat szerepeltesse, de mivel ez a fajta rotáció nem jött be neki, és egyre nagyobb a nyomás rajta, hogy nyerjen már valami trófeát sok-sok év után, ezért idén taktikát váltott, és például a ligakupában a legjobbak is szóhoz jutottak, de ugyanez igaz a FA kupa meccsükre a Swansea ellen. Ebből kifolyólag várhatóan az Ágyúsok most is egy erős kerettel fognak Brightonba utazni, ami nem túl jó hír a hazaiak számára. Mit is takar ez az erős kezdő? A Swansea ellen gyakorlatilag a legjobb felállásukban szerepeltek. Hátul a jól összeszokott Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs formációban játszottak, most Vermaelen sérülés miatt nem lesz bevethető, akárcsak Arteta, aki szintén kisebb nagyobb problémákkal küszködik.Viszont támadóoldalon az új szerződést aláíró Walcott bombaformában, Giroud szintén kiválóan szerepel, akárcsak Podolski. A két örökmozgó, Cazorla és Wilshere pedig igencsak tarthatatlan duó. A hétközi hangolódásuk nagyszerűen sikerült, 5-1-el mosták le a West Ham gárdáját.

Nagy kérdés lesz, hogy Gus Poyet fiai, hogy bírják a terhelést, hisz múlthét szombaton játszottak, továbbá most hét elején is, és itt a következő meccs. Sokszor az élcsapatoknak is gondot okoz a sűrű program, egy alsóbb osztályú együttesnek pláne lehetnek problémáik emiatt. Nem lehet azonban félvállról venni őket, hisz bizonyítottak már, az előző körben a Newcastlet verték ki. Igen szívós csapat, ahonnan Craig Mackail kiemelkedik. A csapat legtermelékenyebb játékosa, gyakorlatilag vendég részről csak őt kell levenni a pályáról. Ha még gólt is tudnak lőni, akkor is valahogy meg kellene állítaniuk Cazorláékat, ami nem kis feladat lesz. Itt a FA Kupában döntetlen esetén újrajátszás van, amit általában a nagy csapatok szeretnének elkerülni. Wenger fiai az elsöprő szerdai győzelmük után nagy önbizalommal várják ezt a találkozót, így jó esély van rá, hogy kijön a két csapat közötti minőségbeli különbség, ez pedig egy vendég sikert eredményezhet.

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,