Sportfogadás tippek: Brazília - Chíle

2014-06-28
Innentől kezdve nincs hibázási lehetőség a brazíliai futball-világbajnokságon. Aki hibázik, kiesik. Délután 18 órai kezdettel Brazília-Chíle, az első nyolcaddöntő az idei vb-n. Nézzük, mi várható!

Brazília - Chíle

Tipp: Brazília jut tovább

Odds: 1.26

Iroda: tippmixpro

Kezdés: ma 18:00

Brazília a torna házigazdája, és ennek előnyét már rögtön a nyitómeccsen láthattuk. Lejtett a hazai pálya, a japán spori befújta Fred kamu alakítása után a büntetőt, amit értékesített a Selecao, és végül behúzta a meccset. Mexikó ellen is voltak helyzetek bőven, de Ochoa mindent kiszedett, Kamerun ellen aztán kinyílt a gólzsák, Neymar ismét csillogott.

Chíle a nyitómeccsén Ausztráliát verte, de a játéka nem volt meggyőző. Spanyolország ellen viszont közel 100%-ot nyújtottak Alexisék, aminek három pont lett az eredménye, így a harmadik meccsen belefért a hollandok elleni zakó. Az viszont látszott a hollandok elleni találkozón, hogy felállt védelem ellen totálisan tehetetlen ez a chilei társaság.

Chíle elsősorban a kontráiban bízhat. Abban, hogy Alves és Marcelo mögött valahogy a védelem mögé lehet kerülni. Ja, és a chilei srácoknak a földön kell kombinálniuk, hisz szélről középre érkező labdákkal sok keresnivalójuk nem lenne. Vargas, vagy Sanchez hatástalan fejjel Luis és Thiago Silva mellett. Ugyanakkor megfordítva, ha a brazilok jutnak szabadrúgáshoz, szöglethez, ez a két belső védő az ellenfél kapuja előtt veszélyes lehet. De nem csak ő, ha Neymar, vagy akár Alves, Marcelo meghúzza szélen, és a büntetőterületen Medel marad ott Freddel párban, Fred fejjel érvényesülhet a belső védőnek rendkívül alacsonynak számító Medel mellett. (Medel egyébként sem belső védő, bár eddig panasz nem lehet a játékára.)

A La Roja esetében az is kérdéses, hogy mennyire tudják magukat kontrollálni a játékosok. Van egy két forrófejű srác a csapatban, főleg az imént említett Medel az, akinek néha-néha 'elgurul a gyógyszere'. Ha Neymar egyszer-kétszer bolondot csinál belőle, lehet, harmadikra olyat odapakol, hogy egyből villan a piros.

Brazília egyébként is erősebb csapat, otthon is játszik, és ne legyenek illúzióink, ha nem megy a szekér, vagy görcsöl a csapat, akkor kap majd egy kis bírói segítséget. Eddig nagyon jó kis torna ez, sok a gól, remek a hangulat, a FIFA nem fogja hagyni, hogy a Selecao búcsúzzon a tornától. El kell vinni minimum az elődöntőig a csapatot.

De képes ez a csapat magától a döntőig menni, Neymar nagyon jó formában van, és ha minden meccsen megvillan mellette egy-két társa, Oscar, Hulk, Willian, vagy Fred, akkor nem lehet nagy baj. A chilei védelem sebezhető, a brazilok továbbjutása nem forog majd veszélyben!

Várható kezdőcsapatok:

Brazília: Cesar-Alves-Luis-Silva-Marcelo-Paulinho-L. Gustavo-Oscar-Hulk-Neymar-Fred

Chíle: Bravo-Jara-Medel-Silva-Isla-Aranguiz-Diaz-Mena-Vidal-Vargas-Alexis

Sok sikert mindenkinek

Címkék: sportfogadás, tipp,